Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Istorijska berba za Plantaže!

Kompanija 13. jul – Plantaže ukupno je u ovoj proizvodnoj godini ubrala 14.189.255 kilograma vinskog grožđa crnih i belih sorti. To je manje o planiranog prinosa, a do smanjenja prinosa je došlo zbog specifičnih vremenskih uslova. 

- Ova godina spada u red izazovnijih, imajući u vidu ekstremne vremenske uslove, koji su je pratili (kasni mrazevi, dugo ne zabeležene visoke letnje temperature, ekstremna suša i vetar). Usled ovih razloga, količina ubranog grožđa je bili umanjena u odnosu na planiranu, ali sirovina je bila izuzetnog kvaliteta, tj. ova godina je po kvalitetu jedna od boljih – saopštili su iz kompanije Pnataže. 

Na osnovu uzorkovanja i procene kvaliteta ubranog grožđa, iz Plantaža poručuju, da sa sigurnošću mogu reći da je berba 2017. najmanje na nivou, možda i istorijski najbolje, berbe 2011. iz koje su se dobile sirovine za velika vina.

U okviru domaćih prihoda ostvaren je značajan rast prihoda od voća, jer je ove godine proizvedeno i prodato oko 1.200 tona breskve i 2.300 tona stonog grožđa, a takođe je ostvaren rast prihoda od ribe, maloprodaje i ugostiteljskih usluga.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...