Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Higijena u lokalu

Od brenda Tork na srpsko HoReCa tržište stigao je PeakServe, sistem za brisanje ruku. Naime, istraživanja pokazuju da gosti ugostiteljskih objekata itekako obraćaju pažnju na higijenu u toaletu. Osim toga, nervira ih gužva u toaletu, odnosne čekanje u redu. 70% ljudi je doživelo neprijatno iznenađenje u toaletu i jedna četvrtina gostiju najradije bi jednostavno izbegavala da ode u toalet. Restorani kroz koje u toku dana prođe veliki broj gostiju, zahtevaju konstantno održavanje. Ubrusi I sapuni troše se u minuti, pa zaposleni jedva uspevaju da održe tempo sređivanja toaleta. 

- Utisak posetioca je od velike važnosti, na koji može da utiče stanje toaleta. Na primer, od troje ljudi jedan će se odreći konzumacije hrane i pića ukoliko tako može da izbegne posetu toaletu na veoma posećenim mestima. To je od lošeg uticaja na prihode samog mesta, s obzirom na to da često veliki deo prihoda baš i predstavlja konzumacija hrane i pića – izjavila je Badar-Szabo Virag, marketing menadžer u kompaniji Tork.

PeakServe ima kapacitete veće od drugih sistema zahvaljujući kojima papir ne nestaje iznenada. Jedan držač može da usluži više od 1000 gostju između dva punjenja- odnosno u rekordnom roku, za samo 3 sekunde se obavlja brisanje ruku i samim tim se smanjuje i gužva u toaletu.  Moguće bilo kada dopuniti, tako se osoblje za čišćenje prilikom najvećih poseta može koncentisati na druge zadatke i vršiti dopunu ubrusa u nekom mirnijem trenutku prilikom manje posećenosti. Tako sistem postaje prilagodljiv situaciji: te najvažniji zadaci mogu biti obavljeni u pravom trenutku. 

 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.



T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.



Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.



Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...



Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.