Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Danas je Svetski dan vegana

 

U susret Svetskom danu vegana, brojni ljubitelji zdrave hrane, među kojima voditeljka Nikolina Pišek, muzičar Sanja Ilić, modna kreatorka Verica Rakočević sinoć su imali jedinstvenu priliku da u restoranu Mandala uživaju u novim specijalitetima najboljeg veganskog kuvara na svetu, Chada Sarnoa.

Uz već poznate ukuse, gosti restorana imali su prilike da testiraju nova veganska i organska jela koja su osmišljena tako da svojim kvalitetom pomognu organizmu da se izbori sa lošim spoljnim uticajima uz efekat detoksikacije, pred početak zime.

-Puno sam vremena proveo u vašem gradu i zavoleo sam Beograd i ljude koje sam ovde upoznao. Vi ste hedonisti, istinski uživate u hrani i piću. Drago mi je da je Mandala restoran doneo nešto novo i pokazao kako se i vegani i vegetarijanci ne moraju odricati hedonističkog momenta kada se konzumira zdrava hrana biljnog porekla. Zdravo i ukusno se ne isključuju. Mandala je najbolji primer te sinergije- poručio je Chad Sarno, čuveni šef kufinje koji je zadužen za celokupan meni u restoranu Mandala. 

Šarmantni američki kuvar posebno se zahvalio Eleni Karaman Karić na divnoj saradnji, na prepoznavanju značaja ovakvog koncepta i dugogodišnjem širenju znanja o značaju zdrave ishrane, ne samo za čoveka već i za prirodnu okolinu.

Svetski dan vegana obeležava se svakog 1. novembra širom sveta, a ustanovio ga je Luis Volis, direktor  Veganskog udruženja Velike Britanije, 1994. godine.

 

 

Share

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona