Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Prvo penušavo vino sestara Aleksić

Vinarija Aleksić predstavila je svoje prvo penušavo vino Biser. Mnogobrojni gosti, partneri, mediji, ugostitelji i prijatelji vinarije Aleksić, imali su priliku da u restoranu Savanova degustiraju novi penušavac Biser. 

Penušavo vino Biser kreirano je po tradicionalnoj francuskoj recepturi od autohtone sorte Smederevke. Nakon dvogodišnjeg odležavanja proizvedeno je u količini od 2500 boca. Biser sadrži 10 grama zaostalog šećera i  11,5 odsto alkohola, a odlikuje ga prijatan i osvežavajući ukus. Ovo harmonično i elegantno mlado vino,  karaterišu umereni mirisi suvog cveća, kore žute jabuke i toplog kroasana.  Servira se na temperaturi od pet stepeni, a najbolje se slaže uz bela mesa, plodove mora, sireve, voće, sladodele i kolače.  

 -Vinarija Aleksić u svojoj ponudi ima ukupno 13 etiketa, 13 stilova vina za sva čula i svačiji ukus. Sada smo proizvodnjom penušavog vina Biser u potpunosti zaokružili naš portfolijo. Za posebne trenutke se uvek bira posebno vino. Penušavac Biser je poseban i verijem da ce u danima koji slede  upotpuniti sve vaše proslave i lepe trenutke. – izjavila je Dragana Janjić, direktor vinarije Aleksić.

 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...