Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Prvo penušavo vino sestara Aleksić

Vinarija Aleksić predstavila je svoje prvo penušavo vino Biser. Mnogobrojni gosti, partneri, mediji, ugostitelji i prijatelji vinarije Aleksić, imali su priliku da u restoranu Savanova degustiraju novi penušavac Biser. 

Penušavo vino Biser kreirano je po tradicionalnoj francuskoj recepturi od autohtone sorte Smederevke. Nakon dvogodišnjeg odležavanja proizvedeno je u količini od 2500 boca. Biser sadrži 10 grama zaostalog šećera i  11,5 odsto alkohola, a odlikuje ga prijatan i osvežavajući ukus. Ovo harmonično i elegantno mlado vino,  karaterišu umereni mirisi suvog cveća, kore žute jabuke i toplog kroasana.  Servira se na temperaturi od pet stepeni, a najbolje se slaže uz bela mesa, plodove mora, sireve, voće, sladodele i kolače.  

 -Vinarija Aleksić u svojoj ponudi ima ukupno 13 etiketa, 13 stilova vina za sva čula i svačiji ukus. Sada smo proizvodnjom penušavog vina Biser u potpunosti zaokružili naš portfolijo. Za posebne trenutke se uvek bira posebno vino. Penušavac Biser je poseban i verijem da ce u danima koji slede  upotpuniti sve vaše proslave i lepe trenutke. – izjavila je Dragana Janjić, direktor vinarije Aleksić.

 

Share

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...