Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Austrijanac pobednik 66.IBA WCC 2017!

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine odigralo se u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali - Oksnehallen, dok su, po prvi put, bili smešteni na dve lokacije, u hotelu Radisson Blu Scandinavia i DGI-byens hotelu. Osim toga, ove godine, takmičenje je prvi put imalo i livestream na Facebook-u i Youtube-u. Svaku rundu takmičenja zainteresovani su mogli da prate on-line, zajedno sa 41 mini MasterClassa o premijum pićima. U okviru IBA WCC 2017. održano je i lokalno takmičenje barmena u organizaciji Danish Bartender Association, dok je sve vreme trajao i mini sajam nordijskih pića. Na njemu su svoje proizvode i “mixology” veštine demonstrirali sponzori takmičenja. 

U okviru Classic Mixing takmičenja pobednici iz kategorija Before Dinner Cocktail, Sparkling Cocktail, Short Drink, Long Drink, Bartender's Choice i After Dinner Cocktail sreli su se u Super finalu. Ovogodišnji šampion, austrijanac Mario Hofferer, prvo je pobedio u kategoriji Before Dinner Cocktail, a zatim i u finalu odneo pobedu i postao IBA Bartender of the Year 2017. Publici i žiriju Mario se predstavio sa koktelom Rose Sissy. Inače, ovaj austrijski barmen je već osvajao titulu na ovom šampionatu, 2011. Ove godine, pobedio je Čeha Jana Tesku, pobednika iz kategorije Sparkling Cocktail, Slovaka Ratislava Kubana (Bartender's Choice), Danca Damiana Pezzija (Long Drink). Šveđanina Tommija Komljenovića (After Dinner Cocktail) i Tajvanđanina Chun-Shen Chena koji je odneo pobedu u Flairtendingu. 

Ogranizator WCC je Međunarodno udruženje barmena, dok je ovogodišnji domaćin bio Danish Bartenders Association.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...