Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvoren Mercure Belgrade Excelsior!

Hotel Mercure Belgrade Excelsior, koji je deo AccorHotels grupe, sinoć je zvanično otvoren u Beogradu. Prvi Mercure hotel u Srbiji rezultat je partnerstva Orbis Hotel Group, strateškog partnera francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, i LAMPSA Hellenic Hotels. Saradnja između francuskih i grčkih hotelijera učinila je da Srbija postane 96. zemlja u kojoj AccorHotels posluje. Poslovna politika hotelskog brenda Mercure je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića. 

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da otvorimo prvi Mercure hotel u Srbiji. Zvanično otvaranje hotela Mercure Belgrade Excelsior predstavlja prekretnicu kako za Orbis/AccorHotels za istočnu Evropu, tako i za brend Mercure, koji ulazi na novo i veoma perspektivno tržište. Excelsior hotel će, kao deo međunarodne porodice Mercure, svojim vrednostima, proizvodima, uslugama i posvećenosti svojim gostima, doprineti kvalitetu gostoprimstva u Beogradu- izjavila je Sabina Bartizel, oblasna generalna direktorka zadužena za pristupačne brendove Orbis Hotel Group.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i  poslovnih i ugostiteljskih zajednica. Ovom prilikom, istaknut je značaj ulaganja u privredu Srbije u cilju kontinuiranog privlačenja novih investitora. 

-Grad Beograd, kao dvomilionski glavni grad i turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova, koji je uvek zanimljiv turistima i brojnim posetiocima - istakla je Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije i zaključila. 

-Zadovoljstvo nam je što dolaskom lanca AccorHotels Beograd ulazi na listu destinacija gde se garantuje jedan zaista zavidan nivo usluge, i gde samo postojanje ovog brenda znači mnogo za promociju prestonice i zemlje. 

 

Share