Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kada snovi postanu realnost

Gudački kvartet Habanera nastao je pre 12 godina, kao zajednička ideja četiri prijateljice koje su rešile da svoje snove pretoče u realnost. 

-Odlučile smo da postanemo tim kako bismo stvorile našu malu oazu nečega što je drugačije, nečega u čemu bismo mogle da provedemo kvalitetno vreme nakon predavanja na fakultetu i jednostavno se zabavimo. Iako je to danas postao naš posao, prvobitna svrha se nije izgubila zato što je naša muzika za nas i dalje lek. Kada organizacija i svi propratni elementi našeg nastupa oduzmu mnogo energije i vremena, zasvirati zajedno, za nas, znači uroniti u nešto mirno i sigurno - objašnjava Milica Grujić, čelistkinja i vođa ovog interesatnog kvarteta i dodaje da su aranžmani pisani za kvartet zapravo pesme koje su same birale kako po sopstvenom, tako i po ukusu publike. 

-Uživamo dok izvodimo rock, izazov nam je da obradimo numere moderne pop muzike, MTV hitove npr, ali se bavimo i obradama domaćeg etno folka što uvek odlično prolazi kod ljudi, jer se iznenade kada čuju Đelem, đelem u aranžmanu za gudački kvartet. Veliki deo našeg repertoara čini i filmska muzika, kako iz stranih, tako i domaćih filmova. U današnje vreme je zaista poduhvat početi rad na nečemu što se razlikuje. Ljudi često posežu za već oprobanim receptima koji, uslovno rečeno, donose neki uspeh i "prolaz" kod publike, pa zato dolazimo u situaciju, naizgled, nedovoljno raznovrsne muzičke scene. Zapravo, kada se bolje pogleda, na njoj se itekako mogu naći i kvalitet i raznovrsnost, ali možda je nama lakše da to pronađemo, jer smo i sami muzičari. Taj put kvaliteta i različitosti je duži, teži ali donosi trajnije rezultate, kao i pravu publiku. Mislimo da je u vreme kada se izgubio kompas za dobrim ukusom, poenta ne prepustiti se tome, već praviti svoj put sa ciljem za koji vi verujete da je ispravan - istakla je Milica Grujić.

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.