Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kada snovi postanu realnost

Gudački kvartet Habanera nastao je pre 12 godina, kao zajednička ideja četiri prijateljice koje su rešile da svoje snove pretoče u realnost. 

-Odlučile smo da postanemo tim kako bismo stvorile našu malu oazu nečega što je drugačije, nečega u čemu bismo mogle da provedemo kvalitetno vreme nakon predavanja na fakultetu i jednostavno se zabavimo. Iako je to danas postao naš posao, prvobitna svrha se nije izgubila zato što je naša muzika za nas i dalje lek. Kada organizacija i svi propratni elementi našeg nastupa oduzmu mnogo energije i vremena, zasvirati zajedno, za nas, znači uroniti u nešto mirno i sigurno - objašnjava Milica Grujić, čelistkinja i vođa ovog interesatnog kvarteta i dodaje da su aranžmani pisani za kvartet zapravo pesme koje su same birale kako po sopstvenom, tako i po ukusu publike. 

-Uživamo dok izvodimo rock, izazov nam je da obradimo numere moderne pop muzike, MTV hitove npr, ali se bavimo i obradama domaćeg etno folka što uvek odlično prolazi kod ljudi, jer se iznenade kada čuju Đelem, đelem u aranžmanu za gudački kvartet. Veliki deo našeg repertoara čini i filmska muzika, kako iz stranih, tako i domaćih filmova. U današnje vreme je zaista poduhvat početi rad na nečemu što se razlikuje. Ljudi često posežu za već oprobanim receptima koji, uslovno rečeno, donose neki uspeh i "prolaz" kod publike, pa zato dolazimo u situaciju, naizgled, nedovoljno raznovrsne muzičke scene. Zapravo, kada se bolje pogleda, na njoj se itekako mogu naći i kvalitet i raznovrsnost, ali možda je nama lakše da to pronađemo, jer smo i sami muzičari. Taj put kvaliteta i različitosti je duži, teži ali donosi trajnije rezultate, kao i pravu publiku. Mislimo da je u vreme kada se izgubio kompas za dobrim ukusom, poenta ne prepustiti se tome, već praviti svoj put sa ciljem za koji vi verujete da je ispravan - istakla je Milica Grujić.

Share

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...