Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Bavarska u Vojvodini

U slavu piva, pereca, kobasica, dobre zabave i muzike u Novom Sadu se krajem oktobra održava Novosadski Oktoberfest. Ove godine nastupaju Hladno pivo, SARS, Orthodox Celts, Drum 'N' Zez, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Love Hunters i drugi. 

U ime Grada Novog Sada, prisutnima se obratio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu, koji je rekao da je Grad doneo pravu odluku da podrži ovu manifestaciju i prošle i ove godine.

-Ne želimo da se manifestacije završe sa 1. septembrom i napravili smo pun pogodak jesenjim i zimskim festivalima u Gradu, što je rezultiralo velikim brojem turista. Znate da je prošla godina bila rekordna što se tiče broja turista. Ove godine, 10% više turista posetilo je Novi Sad u prvih 7 meseci i to jesu dobri pokazatelji.  Što se tiče “Novosadskog Oktoberfesta”, prošle godine se tražila karta više, bio je dobar program a ove godine je još bolji i očekujemo još više gostiju. Grad će sa zadovoljstvom pordržati manifestaciju i ove godine - rekao je Radojević. 

Prošlogodišnji Novosadski Oktoberfest posetilo je preko 15.000 ljudi, a tokom dva dana festivala popilo se 32 hiljade litara piva, pojelo 5 hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca. 

Novosadski Oktoberfest održava se 20 i 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.  

Share