Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Bavarska u Vojvodini

U slavu piva, pereca, kobasica, dobre zabave i muzike u Novom Sadu se krajem oktobra održava Novosadski Oktoberfest. Ove godine nastupaju Hladno pivo, SARS, Orthodox Celts, Drum 'N' Zez, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Love Hunters i drugi. 

U ime Grada Novog Sada, prisutnima se obratio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu, koji je rekao da je Grad doneo pravu odluku da podrži ovu manifestaciju i prošle i ove godine.

-Ne želimo da se manifestacije završe sa 1. septembrom i napravili smo pun pogodak jesenjim i zimskim festivalima u Gradu, što je rezultiralo velikim brojem turista. Znate da je prošla godina bila rekordna što se tiče broja turista. Ove godine, 10% više turista posetilo je Novi Sad u prvih 7 meseci i to jesu dobri pokazatelji.  Što se tiče “Novosadskog Oktoberfesta”, prošle godine se tražila karta više, bio je dobar program a ove godine je još bolji i očekujemo još više gostiju. Grad će sa zadovoljstvom pordržati manifestaciju i ove godine - rekao je Radojević. 

Prošlogodišnji Novosadski Oktoberfest posetilo je preko 15.000 ljudi, a tokom dva dana festivala popilo se 32 hiljade litara piva, pojelo 5 hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca. 

Novosadski Oktoberfest održava se 20 i 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.  

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.