Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Prestižne nagrade za Tikveš

Vina Tikveš ostvarila su nove uspehe na dva svetska takmičenja. Tri vina Tikveš koja su učestvovala na renomiranom vinskom takmičenju u Austriji - Austria Wine Challenge - Vienna 2017. osvojila su medalje. U konkurenciji više od 12.000 registrovanih vina iz 40 zemalja, zlatnu medalju osvojilo je  belo vino Tikveš Grenache Blank Special Selection iz berbe 2016. a srebrne medalje dobila su: crveno vino Alexandria Cuvee berba 2015. i belo vino Temjanika Classic iz 2016. godine.

Istovremeno, na najvećem vinskom takmičenju održanom na azijskom kontinentu, Decanter Asia Wine Awards 2017. srebrne medalje osvojila su dva crvena vina Tikveš - Barovo i Alexandria Cuvee iz berbe 2015. godine, a bronzana medalja pripala je vinu Domaine Lepovo Grand Cuvee iz berbe 2015. godine.

Sa ovim vinskim takmičenjima iz Austrije i Azije, ukupan broj medalja za vina Tikveš i Domaine Lepovo na prestižnim svetskim takmičenjima u ovoj godini, porastao je na 60, što predstavlja rekord ne samo za Tikveš, već i za sve ostale proizvođače vina u zemlji i širem regionu.

-U poslednjih nekoliko godina broj medalja i priznanja koja su osvojila vina Tikveš je u stalnom porastu i prelazi 50 godišnje. Svake godine imamo više uspeha nego prethodne, i ove godine u poređenju sa prošlom osvojen je rekordan broj medalja. Iako je ovo impozantan podatak, važnije je da su ove medalje osvojene na prestižnim međunarodnim vinskim takmičenjima koja imaju izuzetno visok ugled. Ovaj uspeh nam je posebno drag, jer pokazuje da svetski stručnjaci i ocenjivači prepoznaju kontinuitet u održavanju visokog kvaliteta vina proizvedenih u "Tikveš" i "Domain Lepovo" vinarijama. Ovo je izuzetno važno za vina u premijum segmentu - rekao je generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević, dodajući da ovaj uspeh otvara mogućnosti za povećanje izvoza.

Share

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...