Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Francuz ne želi više Mišlenove zvezde

Četrdesetšestogodišnji Sebastijan Bras, vlasnik francuskog restorana Le Suquet na svom facebook profilu zatražio je da više ne bude u Mišlenovom vodiču. Njegov restoran je već skoro 20 godina ovenčan sa tri Mišlenove zvezde. Više ne želi, kako sam kaže, da bude na listi te velike francuske “gastronomske Biblije” jer je pod velikim pritiskom da će biti ocenjivan ili kritikovan zbog jela koje servira. Sebastijan, kaže, želi da kuva odličnu hranu bez pomame za rejtinzima, i bez stresa i straha od anonimnih sudija ili kritičara hrane. Osim toga, Sebastijan smatra da sa dodeljenim Mišlenovim zvezdicama dolaze i nenormalan stres i konstantna tenzija. 

Sebastijanov restoran je ove zvezdice dobio još 1999. godine, a ovo je prvi put u istoriji da je neki francuski kuvar zatražio da bude skinut sa liste na taj način. 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.