Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Francuz ne želi više Mišlenove zvezde

Četrdesetšestogodišnji Sebastijan Bras, vlasnik francuskog restorana Le Suquet na svom facebook profilu zatražio je da više ne bude u Mišlenovom vodiču. Njegov restoran je već skoro 20 godina ovenčan sa tri Mišlenove zvezde. Više ne želi, kako sam kaže, da bude na listi te velike francuske “gastronomske Biblije” jer je pod velikim pritiskom da će biti ocenjivan ili kritikovan zbog jela koje servira. Sebastijan, kaže, želi da kuva odličnu hranu bez pomame za rejtinzima, i bez stresa i straha od anonimnih sudija ili kritičara hrane. Osim toga, Sebastijan smatra da sa dodeljenim Mišlenovim zvezdicama dolaze i nenormalan stres i konstantna tenzija. 

Sebastijanov restoran je ove zvezdice dobio još 1999. godine, a ovo je prvi put u istoriji da je neki francuski kuvar zatražio da bude skinut sa liste na taj način. 

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.



Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.



Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.



Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.



Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.