Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Francuz ne želi više Mišlenove zvezde

Četrdesetšestogodišnji Sebastijan Bras, vlasnik francuskog restorana Le Suquet na svom facebook profilu zatražio je da više ne bude u Mišlenovom vodiču. Njegov restoran je već skoro 20 godina ovenčan sa tri Mišlenove zvezde. Više ne želi, kako sam kaže, da bude na listi te velike francuske “gastronomske Biblije” jer je pod velikim pritiskom da će biti ocenjivan ili kritikovan zbog jela koje servira. Sebastijan, kaže, želi da kuva odličnu hranu bez pomame za rejtinzima, i bez stresa i straha od anonimnih sudija ili kritičara hrane. Osim toga, Sebastijan smatra da sa dodeljenim Mišlenovim zvezdicama dolaze i nenormalan stres i konstantna tenzija. 

Sebastijanov restoran je ove zvezdice dobio još 1999. godine, a ovo je prvi put u istoriji da je neki francuski kuvar zatražio da bude skinut sa liste na taj način. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...