Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ističe prijavljivanje za Pekarijadu

 

Nakon velikog uspeha prve Pekarijade, kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Na drugoj "Pekarijadi" biraće se najbolji pekar u četiri kategorije: tradicionalno obogaćen hleb, burek sa sirom, obredni hleb i dekorisani slatki kroasan, dok će se mladi pekari nadmetati u kategoriji uskršnjih peciva. Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su još manje od 10 dana, tačnije do 30. septembra, a svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko veb sajta www.pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e- mailom na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ali i preko Facebook stranice Pekarijada i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd.

- Da se dobar glas daleko čuje, bilo nam je jasno posle neočekivanog uspeha koji smo postigli prvom "Pekarijadom". Znamo da dobre prakse treba negovati, pa smo zato odlučili da jednu ovako nesvakidašnju manifestaciju nastavimo i pretvorimo u tradicuju koju ćemo sa velikom pažnjom negovati. Kroz ovakve projekte želimo da afirmišemo majstore dobrog hleba i peciva, ali i damo podsticaj mladim talentima da nam spremaju omiljena peciva koje većina od nas uvek rado konzumira - rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta Pekarijade.

 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...