Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ističe prijavljivanje za Pekarijadu

 

Nakon velikog uspeha prve Pekarijade, kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Na drugoj "Pekarijadi" biraće se najbolji pekar u četiri kategorije: tradicionalno obogaćen hleb, burek sa sirom, obredni hleb i dekorisani slatki kroasan, dok će se mladi pekari nadmetati u kategoriji uskršnjih peciva. Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su još manje od 10 dana, tačnije do 30. septembra, a svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko veb sajta www.pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e- mailom na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ali i preko Facebook stranice Pekarijada i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd.

- Da se dobar glas daleko čuje, bilo nam je jasno posle neočekivanog uspeha koji smo postigli prvom "Pekarijadom". Znamo da dobre prakse treba negovati, pa smo zato odlučili da jednu ovako nesvakidašnju manifestaciju nastavimo i pretvorimo u tradicuju koju ćemo sa velikom pažnjom negovati. Kroz ovakve projekte želimo da afirmišemo majstore dobrog hleba i peciva, ali i damo podsticaj mladim talentima da nam spremaju omiljena peciva koje većina od nas uvek rado konzumira - rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta Pekarijade.

 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...