Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Barmeni točili pivo u 10 koraka

Nakon regionalnih takmičenja u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Kragujevcu i Nišu, odabrani su svi finalisti Stella Artois Draught takmičenja u točenju piva. Po tri pobednika sa regionalnih takmičenja snage će odmeriti u velikom nacionalnom finalu zakazanom za 28. septembar u Vili Jelena. Najbolji barmen će poneti titulu Stella Artois Draught Master i osvojiti put u Belgiju uz posetu  Stella Artois pivari. Uz dobru atmosferu i raspoloženje na svim regionalnim nadmetanjima, žiri je ocenjivao sve korake dobro poznatog belgijskog rituala u točenju piva u deset koraka počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom što je završna tačka vrhunskog uživanja u pivu. 

Stella Artois po drugi put u Srbiji organizuje takmičenje u točenju i serviranju piva koje je namenjeno profesionalnim barmenima. Umetnost točenja piva, poznata i kao „Belgijski ritual točenja u 10 koraka“ je usavršena u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisanih koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u ovom omiljenom piću. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...