Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Barmeni točili pivo u 10 koraka

Nakon regionalnih takmičenja u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Kragujevcu i Nišu, odabrani su svi finalisti Stella Artois Draught takmičenja u točenju piva. Po tri pobednika sa regionalnih takmičenja snage će odmeriti u velikom nacionalnom finalu zakazanom za 28. septembar u Vili Jelena. Najbolji barmen će poneti titulu Stella Artois Draught Master i osvojiti put u Belgiju uz posetu  Stella Artois pivari. Uz dobru atmosferu i raspoloženje na svim regionalnim nadmetanjima, žiri je ocenjivao sve korake dobro poznatog belgijskog rituala u točenju piva u deset koraka počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom što je završna tačka vrhunskog uživanja u pivu. 

Stella Artois po drugi put u Srbiji organizuje takmičenje u točenju i serviranju piva koje je namenjeno profesionalnim barmenima. Umetnost točenja piva, poznata i kao „Belgijski ritual točenja u 10 koraka“ je usavršena u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisanih koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u ovom omiljenom piću. 

Share

Najnovije vesti


Otvoren konkurs za nagrade #kaktus2019!

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regiona



Strauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh



Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.



Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...



Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju.