Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vina sa Svete Gore

U vinskom restoranu Podrum Novi premijerno su predstavljena vina sa Hilandara. Ova vina potiču isključivo sa Svete Gore, iz manastirske vinarije i vinograda na Savinom polju. Odlikuje ih spoj klasičnih bordo kupaža i vina iz osunčanih mediteranskih vinograda. Na promociji, prijatelji kuće i ljubitelji vina bili su u prilici da probaju 3 vina sa misijom: Savino polje 2010., Hilandar Ružica 2016. i Hilandar 2012. Savino polje je crveno suvo vino purpurno-ljubičaste boje, mekanih je tanina, a najmanje pola sata pre služenja potrebno je dekantirati ga. Ružičasto vino sa Svete Gore (Hilandar Ružica) odlikuje tamna roze boja i arome crvenog voća, ribizle i višnje. Po strukturi i snazi je na prelazu između rozea i crvenog vina. Vino Hilandar iz berbe 2012. je jako, snažno i moćno vino. Na mirisu osvajaju začinske note, dok samo vino ima arome karamele, prženog lešnika i vanile.   

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...