Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vina sa Svete Gore

U vinskom restoranu Podrum Novi premijerno su predstavljena vina sa Hilandara. Ova vina potiču isključivo sa Svete Gore, iz manastirske vinarije i vinograda na Savinom polju. Odlikuje ih spoj klasičnih bordo kupaža i vina iz osunčanih mediteranskih vinograda. Na promociji, prijatelji kuće i ljubitelji vina bili su u prilici da probaju 3 vina sa misijom: Savino polje 2010., Hilandar Ružica 2016. i Hilandar 2012. Savino polje je crveno suvo vino purpurno-ljubičaste boje, mekanih je tanina, a najmanje pola sata pre služenja potrebno je dekantirati ga. Ružičasto vino sa Svete Gore (Hilandar Ružica) odlikuje tamna roze boja i arome crvenog voća, ribizle i višnje. Po strukturi i snazi je na prelazu između rozea i crvenog vina. Vino Hilandar iz berbe 2012. je jako, snažno i moćno vino. Na mirisu osvajaju začinske note, dok samo vino ima arome karamele, prženog lešnika i vanile.   

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...