Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Obeležen Međunarodni dan odgovorne konzumacije piva

Udruženje pivara Srbije je sa svojim članicama – najvećim pivarama u Srbiji, povodom 16. septembra - Međunarodnog dana odgovorne konzumacije piva, po prvi put skrenulo pažnju javnosti na odgovornu konzumaciju piva u okviru kampanje „Trezno i oprezno, izaberi odgovorno“. Tako su najveće pivare u Srbiji (Apatinska pivara, BIP, Valjevska pivara, Carlsberg Srbija, Heineken Srbija, Maltinex sladara), udružile snage na realizaciji društveno odgovorne kampanje.

- Nastojimo da pivo dobije mesto najvoljenijeg osvežavajućeg napitka za punoletne, ali i da se u njemu uživa odgovorno. Cilj nam je da se kampanja Trezno i oprezno, izaberi odgovorno u narednim godinama razvija i okupi što veći broj zainteresovanih partnera iz različitih sektora, kako bismo zajednički radili na tome da se javnost informiše i edukuje o značaju odgovornosti i umerenosti u konzumaciji piva - naglasila je Rebeka Božović, izvršna menadžerka Udruženja pivara Srbije.

Tokom dana sprovedena je anketa građana o o navikama naših ljudi u ispijanju piva i alkohola uopšte. U večernjim satima, u Cetinjska distriktu, u lokalima koji su podržali kampanju: Bluz i pivo, Mintich, Elektropionir, Dvorištance, Zaokret, LAF, organizovana je aktivacija usmerena na ljubitelje piva. Uz kviz znanja o odgovornoj konzumaciji, podelu lifleta i potpisivanje podrške kampanji. 

Kampanju su podržali studentska organizacija AIESEC, kao i brojne poznate ličnosti kao što su Galeb Nikačević, Una Senić, Bane Trifunović, Inspektor Blaža i Marko Šelić Marčelo, koji su kroz video preneli poruke kampanje i pozvali mlade na umereno i odgovorno uživanje u pivu.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...