Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Coca-Cola: Milion evra za alternativu

Nije tajna da ljudi žele da izbegavaju dodatne šećere, čak i kada su u pitanju omiljena gazirana pića. Da bi išli u korak sa potrošačima koji sve više izbegavaju veštačke zaslađivače, kompanija Coca-Cola ponudila je nagradu od 1,25 miliona dolara onome ko osmisli alternativu za veštački šećer u Coca-Coli.  Početkom avgusta, kompanija sa sedištem u Atlanti najavila je takozvani Sveetener Challenge. I traži "nešto što je prirodno, sigurno, sa malo kalorija ili bez ijedne, a da je isto senzacionalno kao šećer koji se dodaje piću i hrani”. Osim toga, to nešto, ne sme sadržati Steviu ili bilo koju drugu međunarodno priznatu i zaštićenu supstancu. Ukoliko neko pronađe rešenje, u oktobru 2018. taj neko dobiće od Coca-Cole 1,25 miliona dolara.

-Uvek tragamo za novijim i boljim sastojcima. Znamo da neverovatne ideje mogu nastati iz bilo čega -   izjavio je Robert Long, Coca-Cola SVP i glavni direktor za inovacije.

Iako je Coca-Cola, kako kažu iz kompanije, zadovoljna opsegom niskih i bez kalorija zaslađivača koje trenutno koristi u svojim napicima, ipak moraju da prate trendove kako bi zadovolji različite ukuse svojih potrošača.  


Ako niste hemijski čovek, ne bojte se!  Kompanija stavlja dodatnih 100.000 dolara ko se uhvati u koštac sa drugim takmičenjem. Sveet Story Challenge. Coca-Cola traži anegdote o isprobanim i istinitim načinima kako su vaša zajednica, kultura ili porodica prirodno zaslađivali hranu i piće. Živeli 

Share

Najnovije vesti


Neizmeran značaj enterijera

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Izuzetno važan činilac pokretanja i opremanja restorana, kafića ili bara jeste enterijer. Dobar dizajn enterijera može da bude presudan za poslovanje, gotovo isto kao i kvalitetna hrana, veliki izbor pića...



Bizu - sushi bar

Poznavaoci beogradskih restorana prepoznaju da je Bizu na Topčiderskom brdu sigurno mesto u gradu za dobar suši. Veštinu spremanja učili su od čuvenog šefa Jošihiro Fudžimare, Japanca sa 25 godina majstorskog iskustva. Sva jela sa menija ...



Da li ste ovog leta „overili“ Prostoriju?

U poslednje vreme, društvene mreže „gore“. Svi koji su za odlazak na more ove godine izabrali Crnu Goru, i Beograđanima posebno drag Herceg Novi, na svojim Instagram i Facebook profilima svakodnevno kače fotografije sa #summerinfocus #prostorija...



Srpska vinska revolucija

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i...



Srpski pirati osvajaju Seul

RESTORAN BEOGRAD, SEUL... Ekskluzivno za CaféBar network o ugostiteljskim počecima i dosadašnjim uspesima restorana Beograd na drugom kraju sveta, u Seulu, razgovarali smo s Novakom Mandićem, idejnim tvorcem i vlasnikom