Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sladoled koji se ne topi

Japanci zaista uvek idu korak napred od ostatka sveta. Ovog puta, smislili su kako da proizvedu sladoled koji se ne topi. Naučnici iz Centra za istraživanje bioterapije otkrili su da ključni sastojak mora biti polifenol, ekstrakt iz jagoda, kako se sladoled ne bi topio. Do otkrića su došli slučajno radeći na spasavanju zasada jagoda u slučaju prirodnih nepogoda. Isprobali su sladoled sa polifenolom, držali su ga na suncu, i nakon tri sata zadržao je svoj oblik. Proizvodnja sladoleda koji se ne topi već je počela, a ljudi širom Japana “odlepili” su za ovom poslasticom koja se prodaje po ceni od 4,5 dolara. 

Share

Najnovije vesti


Ugostitelji spremni za Mundijal!

I dok Vučić obećava 10 miliona našim fudbalerima za pobedu na Mundijalu, a Nikola Rokvić ih pesmom ispraća u Rusiju, ugostitelji, i pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, zadovoljno trljaju ruke.



Kušali smo vina iz Hrvatske...

Ovog vikenda je Hrvatska gospodorska komora (HGK) u konobi Tata Mata u Beogradu predstavila svoja vina.



Nekoliko lekcija o zdravoj ishrani

Život je suviše kratak da bi se preskakala dobra klopa, dobro vino i dobar provod, zar ne?



Svetski dan sajmova

očetkom juna je Beogradski sajam, nosilac sajamske industrije u ovom delu Evrope, obeležio Svetski dan sajamske industrije (Global Exhibition Day).



8 tamburaša od bronze dočekuju goste u vinariji Zvonko Bogdan

Godine 2014, Zvonko Bogdan poželeo je da jedno njegovo vino posveti ljudima koji su kako kaže „ceo život proveli na bini, pola metra iza njega.”