Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sladoled koji se ne topi

Japanci zaista uvek idu korak napred od ostatka sveta. Ovog puta, smislili su kako da proizvedu sladoled koji se ne topi. Naučnici iz Centra za istraživanje bioterapije otkrili su da ključni sastojak mora biti polifenol, ekstrakt iz jagoda, kako se sladoled ne bi topio. Do otkrića su došli slučajno radeći na spasavanju zasada jagoda u slučaju prirodnih nepogoda. Isprobali su sladoled sa polifenolom, držali su ga na suncu, i nakon tri sata zadržao je svoj oblik. Proizvodnja sladoleda koji se ne topi već je počela, a ljudi širom Japana “odlepili” su za ovom poslasticom koja se prodaje po ceni od 4,5 dolara. 

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.



Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.



Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.



Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.



Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.