Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sladoled koji se ne topi

Japanci zaista uvek idu korak napred od ostatka sveta. Ovog puta, smislili su kako da proizvedu sladoled koji se ne topi. Naučnici iz Centra za istraživanje bioterapije otkrili su da ključni sastojak mora biti polifenol, ekstrakt iz jagoda, kako se sladoled ne bi topio. Do otkrića su došli slučajno radeći na spasavanju zasada jagoda u slučaju prirodnih nepogoda. Isprobali su sladoled sa polifenolom, držali su ga na suncu, i nakon tri sata zadržao je svoj oblik. Proizvodnja sladoleda koji se ne topi već je počela, a ljudi širom Japana “odlepili” su za ovom poslasticom koja se prodaje po ceni od 4,5 dolara. 

Share

Najnovije vesti


Drugačiji pristup ugostiteljstvu

Share Square je prvi kafić u Srbiji u kome gosti ne plaćaju račun za piće koje su popili, već plaćaju vreme provedeno unutar kafića.



Detoks - najčešća reč posle praznika

Doček Nove godine i sva usputna praznična slavlja manje-više su prošla. Ostalo nam je još da sačekamo Srpsku novu godinu, pa da se ozbiljno „bacimo“ na posao.



Doček Nove 2018. u klubu Hype

Za dobru atmosferu pobrinuće se gradski DJ-ovi sa Goranom Starčević na čelu.



Pivo služi Evropi

Na tradicionalnom, sedmom po redu događaju Pivo služi Evropi koju organizuje evropsko udruženje pivara, potvrđeno je da se pozitivan trend pivarske industrije nastavlja.



Svečano otvoren hotel Babin zub

Nakon svečanog otvaranja zimske sezone na Staroj planini, svečano je i otvoren hotel Babin zub.