Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Nakon velikog uspeha prve "Pekarijade", kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Profesionalni pekari Srbije, na ovogodišnjoj "Pekarijadi" svoje umeće pokazaće u četiri kategorije - u pravljenju tradicionalno obogaćenog hleba, najboljeg bureka sa sirom, obrednog hleba i dekorisanog slatkog kroasana, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi najukusnijih uskršnjih peciva. Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 20. septembra ove godine. 

Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko veb sajta www.pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e- mailom na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ali i preko Facebook stranice "Pekarijada" i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Pobednici među profesionalnim pekarima biće  nagrađeni novčanom nagradom u vrendosti od 800 eura, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najbolji pekara u zemlji. 

-Da se dobar glas daleko čuje, bilo nam je jasno posle neočekivanog uspeha koji smo postigli prvom "Pekarijadom". Znamo da dobre prakse treba negovati, pa smo zato odlučili da jednu ovako nesvakidašnju manifestaciju nastavimo i pretvorimo u tradicuju koju ćemo sa velikom pažnjom negovati. Kroz ovakve projekte želimo da afirmišemo majstore dobrog hleba i peciva, ali i damo podsticaj mladim talentima da nam spremaju omiljena peciva koje većina od nas uvek rado konzumira - rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta "Pekarijade".

U ovogodišnjoj "Pekarijadi" svaki kandidat, bilo da je profesionalni ili mladi pekar, kreiraće svoju recepturu za proizvod poštujući kriterijume koji se nalaze u opisu proizvoda i istu tu recepturu doneće na takmičenje. Za sve kandidate organizator će pripremiti neophodne sirovine i alat za svaku kategoriju u kojoj se takmiče, a takmičar će moći da donese svoj pekarski alat koji je prethodno odobren od strane komisije. Svakom takmičaru biće dato četiri sata za pripremu proizvoda, dok će ocenjivanje kandidata vršiti članovi stručnog žirija putem bodovanja. Svi takmičari mogu se prijaviti samo za jednu od kategorija.

 

Više informacija o "Pekarijadi", načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu: www.pekarijada.rs. 

Share

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...