Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Iz skadarlijskih fontana teći će sok od maline

Rekonstruisana skadarlijska kaldrma mogla bi uskoro da dobije neobične, moderne fontane sa kojih će posetioci moći da toče pivo, vino i sok i sok od maline - kao prave srpske proizvode.

U projekat javno-privatnog partnerstva ući će sa slovenačkom firmom Etra. koja će uskoro predstaviti mobilne primerke novih točilica. Jedan primerak biće smešten na početku ulice, kod restorana Velika Skadarlija, druga na ulazu iz Francuske ulice, kod lokala Srpski velikani, i još jedna u blizini restorana Familija. Fontane će biti električne, a posetioci će moći da kupe brendiranu kriglu sa čipom na dnu i određenim brojem "programiranih" točenja. Pivo, vino ili sok nalaziće se ispod zemlje, a svako punjenje nadziraće kompjuter.

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.