Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ponovo pokrenuta proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg piva u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva. 

Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo – u pivari kod Mostarske petlje, saopšteno je iz kompanije M6. BIP pivo je zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter, a svojim lepim izgledom, dobrim ukusom i mirisom po sladu i hmelju, čuvajući vrednu tradiciju proizvodi se po savremenijoj tehnologiji.

-Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje – kaže Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija.

Popovski naglašava da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

- Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju i naša je želja da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje – kaže Popovski. 

-Zadatak oživljavanja piva koje je utkano u višedecenijsku tradiciju i običaje ovog društva za nas predstavlja veliku čast ali i odgovornost i zbog toga ulažemo mnogo energije i svu svoju ekspertizu kako bismo u toj misiji bili što uspešniji a potrošači dobili pivo kakvo očekuju – dodaje Popovski.

U narednom periodu BIP pivo će se pojaviti i na Dragačevskom sabora trubača u Guči i Beerfest-u. Beograđani i oni koji vole Beograd zaslužuju svoje pivo. Pre nego što stigne u najbliže prodavnice i kafiće potrošači imaju priliku da probaju BIP pivo na manifestaciji Beer garden koja se do 30. jula održava na beogradskoj Adi Ciganliji. 

Share

Najnovije vesti


Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurkeStrauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspehPrvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju.