Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ponovo pokrenuta proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg piva u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva. 

Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo – u pivari kod Mostarske petlje, saopšteno je iz kompanije M6. BIP pivo je zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter, a svojim lepim izgledom, dobrim ukusom i mirisom po sladu i hmelju, čuvajući vrednu tradiciju proizvodi se po savremenijoj tehnologiji.

-Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje – kaže Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija.

Popovski naglašava da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

- Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju i naša je želja da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje – kaže Popovski. 

-Zadatak oživljavanja piva koje je utkano u višedecenijsku tradiciju i običaje ovog društva za nas predstavlja veliku čast ali i odgovornost i zbog toga ulažemo mnogo energije i svu svoju ekspertizu kako bismo u toj misiji bili što uspešniji a potrošači dobili pivo kakvo očekuju – dodaje Popovski.

U narednom periodu BIP pivo će se pojaviti i na Dragačevskom sabora trubača u Guči i Beerfest-u. Beograđani i oni koji vole Beograd zaslužuju svoje pivo. Pre nego što stigne u najbliže prodavnice i kafiće potrošači imaju priliku da probaju BIP pivo na manifestaciji Beer garden koja se do 30. jula održava na beogradskoj Adi Ciganliji. 

Share