Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ponovo pokrenuta proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg piva u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva. 

Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo – u pivari kod Mostarske petlje, saopšteno je iz kompanije M6. BIP pivo je zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter, a svojim lepim izgledom, dobrim ukusom i mirisom po sladu i hmelju, čuvajući vrednu tradiciju proizvodi se po savremenijoj tehnologiji.

-Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje – kaže Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija.

Popovski naglašava da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

- Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju i naša je želja da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje – kaže Popovski. 

-Zadatak oživljavanja piva koje je utkano u višedecenijsku tradiciju i običaje ovog društva za nas predstavlja veliku čast ali i odgovornost i zbog toga ulažemo mnogo energije i svu svoju ekspertizu kako bismo u toj misiji bili što uspešniji a potrošači dobili pivo kakvo očekuju – dodaje Popovski.

U narednom periodu BIP pivo će se pojaviti i na Dragačevskom sabora trubača u Guči i Beerfest-u. Beograđani i oni koji vole Beograd zaslužuju svoje pivo. Pre nego što stigne u najbliže prodavnice i kafiće potrošači imaju priliku da probaju BIP pivo na manifestaciji Beer garden koja se do 30. jula održava na beogradskoj Adi Ciganliji. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...