Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ponovo pokrenuta proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg piva u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva. 

Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo – u pivari kod Mostarske petlje, saopšteno je iz kompanije M6. BIP pivo je zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter, a svojim lepim izgledom, dobrim ukusom i mirisom po sladu i hmelju, čuvajući vrednu tradiciju proizvodi se po savremenijoj tehnologiji.

-Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje – kaže Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija.

Popovski naglašava da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

- Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju i naša je želja da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje – kaže Popovski. 

-Zadatak oživljavanja piva koje je utkano u višedecenijsku tradiciju i običaje ovog društva za nas predstavlja veliku čast ali i odgovornost i zbog toga ulažemo mnogo energije i svu svoju ekspertizu kako bismo u toj misiji bili što uspešniji a potrošači dobili pivo kakvo očekuju – dodaje Popovski.

U narednom periodu BIP pivo će se pojaviti i na Dragačevskom sabora trubača u Guči i Beerfest-u. Beograđani i oni koji vole Beograd zaslužuju svoje pivo. Pre nego što stigne u najbliže prodavnice i kafiće potrošači imaju priliku da probaju BIP pivo na manifestaciji Beer garden koja se do 30. jula održava na beogradskoj Adi Ciganliji. 

Share

Najnovije vesti


Beyond Burger – mnogo više od običnog burgera

Ljubitelji burgera u Srbiji imaće uskoro priliku da isprobaju svetski hit – Beyond Burger. Šta čini Beyond Burger prepoznatljivim, ali istovremeno i potpuno drugačijim gastronomskim užitkom, pokazala je današnja ekskluzivna degustacija u METRO...Gazda Cvetko

Piše: Jovan Mrđenović

Gazda Cvetko Jovanović bio je izuzetan čovek i ugledan ugostitelj, vredan i poštovan. Kraj u kome se nalazila njegova kafana Vračarsko polje Beograđani i danas zovu „kod Cvetka”150 godina Staropramena

Staropramen na Street food festivalu nastavlja da niže nezaboravne momenteSpremite džezve!

Novo Jacobs zadovoljstvo za sve ljubitelje tradicionalne kafeKafom do stihova vrednih milion dinara za GAK Narodni front

Vodeća bečka kompanija za preradu kafe, Julius Meinl, 21. marta obeležila je  Svetski dan poezije i organizovala, sada već tradicionalnu, akciju „Plati kafu stihom“, u kojoj ljubitelji kafe imaju priliku da umesto novca račun plate stihovima....