Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije, ali su ipak vlasnici i kuvari restorana, Ljubiša Pljevaljčić i Danilo Bućan, najavili da će povremeno radititi pop-up večere. Na meniju ovog restorana, koji je bio smešten na Dedinju bilo je 12 jela, među kojima i jagnjetina nagrađena na takmičenju San Pellegrino Young Chef 2016. Osim a la carte jela, u ponudi su i dva degustaciona menija (pet ili sedam sledova) po ceni od svega 2.500 i 2.900 dinara. Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić su pre otvaranja Oxalisa radili u Maloj fabrici ukusa, a otvaranje ovog restorana je bilo ostvarenje njihovih dečačkih snova.

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.



T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.



Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.



Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...



Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.