Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Odlazak velikog chefa

 

Jedan od osnivača pokreta Nouvelle Cuisine, francuski kuvar Alen Senderen preminuo je u svom domu u 78. godini života. Senderen je bio pionir u slaganju hrane i vina, a godinama je vodio restoran sa tri mišlenove zvezde – L’Archestrate. U toku svoje kulinarske karijere odrekao se tih zvezdica da bi se bavio jednostavnijim pristupima kulinarstvu. Radio je i u prestižnom restoranu Lucas Carton u Parizu gde je potpuno zamenio koncept prestiža jednostavnošću.  

Share

Najnovije vesti


Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.Sremački domaći specijaliteti

Senica se nalazi u krugu vinarije Mačkov podrum. Domaćinska, opuštena atmosfera i karirani stolnjaci su lajt-motiv ovog objektaMiamiam ima novi meni

Restoran Miamiam je jedno malo porodično mestoGde izaći u Velikoj Plani?

Od sada je i duplo popularniji jer je na radost svojih stalnih gostiju, proširio ponudu piva.Ugostitelji spremni za Mundijal!

I dok Vučić obećava 10 miliona našim fudbalerima za pobedu na Mundijalu, a Nikola Rokvić ih pesmom ispraća u Rusiju, ugostitelji, i pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, zadovoljno trljaju ruke.