Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vinarija DOJA proslavila trofeje

Vinarija DOJA je okupila najbliže poslovne partnere i prijatelje u restoranu hotela Falkensteiner Beograd, kako bi promovisala i proslavila trofeje i medalje sa nedavno održanih međunarodnih takmičenja. 

Prisutnima su se obratili vlasnici vinarije, bračni par Goran I Slavica Todić, glavni urednik magazina Vino & Fino, Igor Luković i glavni urednik vinskog magazina Vinovnik, Nenad Andrić. Posebna pažnja posvećena je DOJA Prokupcu, za koje je Vinarija dobila prvo veliko međunarodno priznanje, u vidu Trofeja za najbolje crveno vino Balkana od autohtone sorte na The Balkans International Wine Competition 2017 u Sofiji.

Vlasnici su nadahnuto, neposredno I toplo govorili o svojim počecima, o rađanju ideje o proizvodnji vina još pre 15 godina kada se krenulo sa kupovinom prvih parcela u Goranovom rodnom mestu u Toplici za sada već 26ha zasađenih vinograda (od ukupno 60ha koje Vinarija poseduje). 

Igor Luković iz Vino & Fino, inače jedan od sudija na prethodno pomenutom takmičenju, osvrnuo se na samo takmičenje i njegov značaj, pa samim tim i veličinu uspeha DOJA Prokupca, dok je Nenad Andrić iz Vinovnika, budući da pomno prati rad vinarije od samih početaka, vrlo duhovito skrenuo pažnju na činjenicu da su priznanja za ovu vinariju daleko od nameštenih, već da su plod stručnog i posvećenog rada svih članova DOJA tima i da veliki uspesi za ovu Vinariju tek predstoje.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...