Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vinarija DOJA proslavila trofeje

Vinarija DOJA je okupila najbliže poslovne partnere i prijatelje u restoranu hotela Falkensteiner Beograd, kako bi promovisala i proslavila trofeje i medalje sa nedavno održanih međunarodnih takmičenja. 

Prisutnima su se obratili vlasnici vinarije, bračni par Goran I Slavica Todić, glavni urednik magazina Vino & Fino, Igor Luković i glavni urednik vinskog magazina Vinovnik, Nenad Andrić. Posebna pažnja posvećena je DOJA Prokupcu, za koje je Vinarija dobila prvo veliko međunarodno priznanje, u vidu Trofeja za najbolje crveno vino Balkana od autohtone sorte na The Balkans International Wine Competition 2017 u Sofiji.

Vlasnici su nadahnuto, neposredno I toplo govorili o svojim počecima, o rađanju ideje o proizvodnji vina još pre 15 godina kada se krenulo sa kupovinom prvih parcela u Goranovom rodnom mestu u Toplici za sada već 26ha zasađenih vinograda (od ukupno 60ha koje Vinarija poseduje). 

Igor Luković iz Vino & Fino, inače jedan od sudija na prethodno pomenutom takmičenju, osvrnuo se na samo takmičenje i njegov značaj, pa samim tim i veličinu uspeha DOJA Prokupca, dok je Nenad Andrić iz Vinovnika, budući da pomno prati rad vinarije od samih početaka, vrlo duhovito skrenuo pažnju na činjenicu da su priznanja za ovu vinariju daleko od nameštenih, već da su plod stručnog i posvećenog rada svih članova DOJA tima i da veliki uspesi za ovu Vinariju tek predstoje.

Share

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...