Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vinarija DOJA proslavila trofeje

Vinarija DOJA je okupila najbliže poslovne partnere i prijatelje u restoranu hotela Falkensteiner Beograd, kako bi promovisala i proslavila trofeje i medalje sa nedavno održanih međunarodnih takmičenja. 

Prisutnima su se obratili vlasnici vinarije, bračni par Goran I Slavica Todić, glavni urednik magazina Vino & Fino, Igor Luković i glavni urednik vinskog magazina Vinovnik, Nenad Andrić. Posebna pažnja posvećena je DOJA Prokupcu, za koje je Vinarija dobila prvo veliko međunarodno priznanje, u vidu Trofeja za najbolje crveno vino Balkana od autohtone sorte na The Balkans International Wine Competition 2017 u Sofiji.

Vlasnici su nadahnuto, neposredno I toplo govorili o svojim počecima, o rađanju ideje o proizvodnji vina još pre 15 godina kada se krenulo sa kupovinom prvih parcela u Goranovom rodnom mestu u Toplici za sada već 26ha zasađenih vinograda (od ukupno 60ha koje Vinarija poseduje). 

Igor Luković iz Vino & Fino, inače jedan od sudija na prethodno pomenutom takmičenju, osvrnuo se na samo takmičenje i njegov značaj, pa samim tim i veličinu uspeha DOJA Prokupca, dok je Nenad Andrić iz Vinovnika, budući da pomno prati rad vinarije od samih početaka, vrlo duhovito skrenuo pažnju na činjenicu da su priznanja za ovu vinariju daleko od nameštenih, već da su plod stručnog i posvećenog rada svih članova DOJA tima i da veliki uspesi za ovu Vinariju tek predstoje.

Share

Najnovije vesti


Neizmeran značaj enterijera

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Izuzetno važan činilac pokretanja i opremanja restorana, kafića ili bara jeste enterijer. Dobar dizajn enterijera može da bude presudan za poslovanje, gotovo isto kao i kvalitetna hrana, veliki izbor pića...



Bizu - sushi bar

Poznavaoci beogradskih restorana prepoznaju da je Bizu na Topčiderskom brdu sigurno mesto u gradu za dobar suši. Veštinu spremanja učili su od čuvenog šefa Jošihiro Fudžimare, Japanca sa 25 godina majstorskog iskustva. Sva jela sa menija ...



Da li ste ovog leta „overili“ Prostoriju?

U poslednje vreme, društvene mreže „gore“. Svi koji su za odlazak na more ove godine izabrali Crnu Goru, i Beograđanima posebno drag Herceg Novi, na svojim Instagram i Facebook profilima svakodnevno kače fotografije sa #summerinfocus #prostorija...



Srpska vinska revolucija

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i...



Srpski pirati osvajaju Seul

RESTORAN BEOGRAD, SEUL... Ekskluzivno za CaféBar network o ugostiteljskim počecima i dosadašnjim uspesima restorana Beograd na drugom kraju sveta, u Seulu, razgovarali smo s Novakom Mandićem, idejnim tvorcem i vlasnikom