Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Letnji Tikvešov White Chardonight party u Banjaluci

U restoranu Stara Ada u Banjaluci održano je tradicionalno druženje vinarije Tikveš i prijatelja pod nazivom White Chardonight party. Poslovni partneri I eminentne ličnosti Banjaluke obučeni u belo imali su priliku da se uvere u umešnost Tikveša: da eksprimentisanjem mogu da se kreiraju i dobiju različite varijacije sorte Chardonnay koje vinarija Tikveš plasira na tržišta širom sveta. 

U susret letu predstavljena su vina koja su pravi izbor za lagane ručkove i večere. Vrsni poznavaoci visokokvalitetnih vina uživali su u šest različitih vina koja sadrže ovu sortu Chardonnay, a u porfoliju Tikveš ima  još verzija. Domaćini su želeli da ukažu na prednosti našeg podneblja i uspešnost gajenja ove sorte, ali i na širok dijapazon mogućnosti kreiranja vrhunskih vina. Goste je zabavljao bend Rock Simfony do kasnih večernjih sati. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...