Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Toskana nadomak Beograda

Sinoć je svečano počeo sa radom ekskluzivni kompleks – Vinarija Škrbić restoran i apartmani. U dobroj hrani i odličnim vinima uživale su mnoge poznate ličnosti, prijatelji kuće i predstavnici medija. Posebno iznenađenje večeri bio je nastup  Saše Vasića, poznatog pevača i kantautora, koji je prelepoj atmosferi uz vatromet dao novu dimenziju.

- Potrudili smo se da Beogradu podarimo novu vinsku dimenziju i podignemo ozbiljnu vinariju koja proizvodi vina vrhunskog kvaliteta, ali i dobar restoran i apartmane i na taj način napravimo jednu zaokruženu vinsku priču: kvalitetno vino, dobar restoran i vinski turizam na jednom mestu - rekao je Siniša Škrbić, vlasnik i direktor Škrbić vinarije, restorana i apartmana i dodao: 

- Naši vinogradi nalaze se u okolini Trstenika, selima Rujišnik i Mala Drenova, u delu srpske Toskane, odnosno Šumadijskog vinogorja, većinom godine obasjanim suncem. Dobri stari CHICHA, kako smo dali naziv vinima, svojom energijom podseća da je u životu moguće sve ako imamo unapred zadani cilj i volju da radimo ono što nas veseli.

Vinarija Škrbić prostire se na površini od tri hektara i uzgajaju se vinske sorte grožđa: Chardonnay, Merlot i Chabernet Sauvignon, od kojih se proizvode vina: Chardonnay, Rose, Cabernet Sauvignon i Cabernet Sauvignon Reserve, Merlot i Merlot Reserve. Vinsko znanje preneseno je u restoran Škrbić, koji kako su sinoć posetioci mogli da primete, veliku pažnju posvećuje harmoniji hrane i vina, kao važnom delu vinske kulture, jer je vino piće koje se najbolje slaže i dopunjuje sa hranom. 

 

Share