Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Svetski stručnjaci doneli najnovije trendove ugostiteljstva u Srbiju

 

Coca-Cola HBC Srbija, kao organizator konferencije, još jednom je okupila najveće svetske stručnjake, trendsetere i inovatore koji su pružili uvid stručnoj javnosti u nove mogućnosti za razvoja tržišta premijum alkoholnih pića, promovišući različite tehnike proizvodnje, promocije i prodaje najpoznatijih svetskih brendova, uz podsećanje na važnost odgovornog oglašavanja.

-Tržište premijum alkoholnih pića spada među najdinamičnije industrije sa konstantnim rastom i težnjom da promeni i unapredi iskustva krajnjih konzumenata, kao i da ojača odnose između brendova i potrošača. Izuzetno nam je zadovoljstvo što interesovanje za ovu konferenciju raste iz godine u godinu i što vidimo kako svetski trendovi u segmentu premijum alkoholnih pića sve brže doživljavaju implementaciju i na domaćem tržištu- istakao je Dimitrios Zafeirakis, menadžer za premijum alkoholna pića i sektor bezalkoholnih pića kompanije Coca-Cola HBC Srbija.  

Renomirani predavači i gosti konferencije govorili su o novim i popularnim trendovima u industriji premijum alkoholnih pića. 

Među predavačima koji su izazvali posebnu pažnju bili su Džuls Dikinson iz IWSR koji je govorio o potencijalima e-trgovine u ovoj oblasti, Nidal Ramini iz kompanije Brown Forman čije predavanje je bilo vezano za stvaranje brend ambasadora među potrošačima, kao i Dušan Zarić, barmen i miksolog koji je iz Njujorka doneo najsvežije trendove u pripremi i serviranju koktela. 

 

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...