Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vina kojima svet veruje

Na ovogodišnjem ocenjivanju vina u Londonu u organizaciji Decanter World Wine Awards vina Plantaža okitila su se sa 6 medalja. U konkurenciji 17.250 uzorka vina iz celog sveta, ocenjivanih od strane 219 istaknutih vinskih eksperata sa svih svetskih kontinenata, među kojima su 65 Master of wine i 19 Master somelijera, vina Plantaža osvojila su četiri bronzane medalje, jednu srebrnu i jednu zlatnu medalju. Po izuzetno visokim kriterijumima vina ProAnima pinot blanc 2015, Chardonnay Barrique 2013, Vladika 2013 i Medun 2011 okitili su se bronzanim medaljama, Vranac Reserve 2011 sa srebrnom, dok je Stari podrum cabernet sauvignon 2012 odlikovan najsjajnijim odličjem – zlatom. Stari podrum cabernet sauvignon 2012 je vino iz ograničene serije vina Stari podrum, sa puno pažnje kreirano pre svega u vinogradu i odškolovano u veliko vino u podrumu tokom 4 godine laganog sazrevanja u drvetu i boci. Krasi ga puno telo, raskošne arome na crno voće, sa kombinacijom zemljanih i začinskih tonova. Sočno, kompleksno, ali elegantno vino koje u sebi nosi duh sorte i snagu podneblja sa kojeg dolazi. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...