Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Oformljena Grupacija ugostitelja u PKS

U Privrednoj komori Srbije (PKS), pri Udruženju za turizam nedavno je počela sa radom i Grupacija u kojoj su preduzetnici iz oblasti ugostiteljskih usluga. Na prvoj sednici kojom je predsedavala Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam PKS, prvo su potvrđeni članovi Grupacije. Zatim su glasanjem izabrali Petra Gajića, vlasnika restorana Tikas, za predsednika. Za zamenika izabran je Marko Mujić, iz MIM team food – Big Pizza. Na prvoj sednici je zaključeno da se prioriteti Grupacije odnose na izmene Zakona/Pravilnika iz oblasti ugostiteljskog sektora poput zatvaranja ugostiteljskih objekata, regulisanja visine napojnice u lokalima...Trenutni prioritet odnosi se na Pravilnik o zaštiti od požara u ugostiteljskim objektima i na najavu izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanom dimu u lokalima. 

 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.