Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Inovacije u turizmu – IT Zlatibor 2017

 

Konferencija pod nazivom Inovacije u turizmu – IT Zlatibor 2017 održaće se od 10. do 12. maja u hotelu Palisad na Zlatiboru. Okupiće više od 200 učesnika turističke privrede Srbije i okolnih zemalja. Cilj konferencije biće u duhu slogana „Otkrijte skriveno“, a poznati i priznati inostrani i domaći eksperti iz sveta turizma će u tri dana predavanja prisutnima otkriti Know How za bolje iskorišćenje turističkih potencijala naše zemlje i okruženja. Pokazaće šta sve može u Srbiji biti turistički proizvod i kako je moguće unaprediti ovu delatnost i uvećati prihod od turizma.

Na konferenciji će govoriti jedan od najpoznatijih svetskih konsultanata u oblasti turizma i turističkog menadžmenta profesor Andreas Voegl, čovek koji je za svoj rad i zalaganje osvajao priznanja kakva su „Svetski Hotelijer godine“ i „Najbolji hotel na svetu“. Profesor Voegl dolazi iz jedne od najrazvijenijih turističkih privreda u svetu i govoriće o sličnostima koje u smislu prirodnih potencijala za razvoj turizma imaju Austrija i Srbija i odgovoriti na pitanje: Zašto ih Austrija bolje koristi? On će preneti deo svog bogatog znanja i iskustva na učesnike konferencije, govoriti o mogućnostima za transfer znanja (Know How) iz Austrije u Srbiju, i na tim iskustvima pokazati kako bi Srbija mogla da poboljša turistički sektor, razvije svoje destinacije, poboljša rad hotela i drugih turističkih preduzeća.

 

Poseban akcenat konferencije biće na značaju menadžmenta u turizmu, o čemu će govoriti profesori sa FON-a, Aleksandar Marković, Sanja Marinković i Marko Mihić. Koji će osim o temi menadžmenta i njegovom značaju za razvoj preduzeća, govoriti i o razvoju e-biznisa, kao i o inovacijama u sektoru menadžmenta usluga.

 

Share

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.