Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zlato za vina iz Mačkovog podruma


U čuvenoj mađarskoj vinskoj regiji Vilanji je po peti put održano takmičenje na kojem su organizatori okupili sve proizvođače portugizera iz celog sveta, odnosno iz cele Centralne Evrope, gde se ova sorta grožđa i uzgaja.

Vinarija Mačkov podrum je dobila dve zlatne medalje, jednu za crveno mlado vino Portugizer, a drugu za roze Frajla, koji je kupaža portugizera i pino noara. Pored ove dve medalje, osnivač vinarije Sava Jojić je dobio i posebnu zahvalnicu za popularizaciju sorte portugizer i podršku događaju.Inače ove godine je na takmičenje pristiglo preko 100 uzoraka vina, koje je međunarodni žiri ocenjivao u nekoliko kategorija – vina iz berbe 2016, vina iz starijih berbi, kupaže i specijalna vina. Svoja vina su osim iz Srbije poslali i vinari iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Rumunije i naravno Mađarske.

 

 

 

 

 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...