Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Organska vina sa Fruške Gore

 

U vinoteci Wine&Pleasure u Beogradu, vinarija Imperator sa Fruške Gore održala je premijerno predstavljanje vina iz berbe 2015. Predstavljena su četiri vina sa oznakom organic 2015. Sva vina su sertifikovana od strane francuske sertifikacione kuće Ekocert. Od belih vina probali smo Gratinaus, traminac i Claudius, sovinjon beli. Oba vina su vrlo sortna sa jasno izdefinisanim karakterom. Od crvenih su tu bili Maximanvs – kupaža merloa, malbeka i dva kabernea kao i Qvintillvs – kupaža merlo i malbek. Oba su sazrevala u srpskom hrastu i sa izraženim sortnim voćnim karakterom, vrlo mekim i prijatnim taninima. Iz berbe 2015. svetlost dana će uskoro ugledati još dva vina, Valerius, rajnski rizling i Decivs, crni burgundac.

Vinarija Imperator proizvodi sertifikovana organska vina sa površine od oko 3 ha vinograda, a kako kažu iz vinarije, u planu je proširenje vinograda na još 5 hektara do kraja ove godine.

Share

Najnovije vesti


Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate! Prvi ovogodišnji SAM Wine Club

U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.Jump INN slavi 4. rođendan!

Od otvaranja do danas ugostio je više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta.