Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Velika igra u Beogradu i Novom Sadu


U svečanoj sali Narodne skupštine Srbije održana je konferenicija za štampu na kojoj je najavljen program 14. Beogradskog festivala igre. Konferenciju je najavila i pozdravila Maja Gojković, predsednica Skupštine, a nastavio Oskar Benedikt, zamenik šefa EU Delegacije u Srbiji, koji je prisutnim novinarima predstavio važnost i mesto Beogradskog festivala igre na evropskoj plesnoj sceni. Aja Jung, direktorka festivala predstavila je glavni program ovogodišnjeg festivala i zahvalila se institucijama i sponzorima na prijateljskoj i profesionalnoj saradnji tokom priprema festivala. Pod sloganom Velika igra, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog četrnaestog izdanja od 24. marta i 11. aprila, predstavlja publici izuzetan izbor naslova. Ukupno 15 kompanija iz 10 zemalja, sa radovima 20 renomiranih koreografa, biće predstavljeno u Beogradu i Novom Sadu. Deo manifestacije je i revija filmova Dani igre u Kinoteci, brojne radionice, majstorski kursevi i izložbe, kao i gostovanje predstave „Brodski/Barišnjikov" u režiji Alvisa Haramanisa i izvođenju slavnog Mihaila Barišnjikova (23, 24 i 25 april).

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...