Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Tikveš vina osvojila pet medalja

Na najvećem prolećnom vinskom takmičenju u Nemačkoj Mundus Vini svih pet prijavljenih vina iz vinarije Tikveš osvojila su medalje, 3 zlatne i 2 srebrne. Ove godine, zlatne medalje na prestižnom vinskom takmičenju osvojila su crvena vina Vranec Special Selection i Barovo berba 2015. kao i "Domaine Lepovo Pinot Noir" iz berbe 2014. Nagrađeni sa srebrom medaljom su crveno vino Cabernet Franc Special Selection i belo vino Domaine Lepovo Chardonnay, oba iz berbe 2016. godine. Kada je reč o regionu, pored pet medalja za vina vinarije Tikveš na ovom takmičenju nagrađena su još četiri vina iz Makedonije, isto toliko sa poreklom iz Hrvatske, kao i dva vina iz Srbije.

- Srećni smo i ponosni na ovaj uspeh naših vrhunskih vina. Broj i kvalitet dobijenih medalja, kao i činjenica da su pobedila u izuzetno obimnoj i oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, jasno pokazuje da u regionu imamo vodeći položaj i još jednom potvrđujemo našu reputaciju kao najreprezentativnijeg proizvođača autentičnih vrhunskih vina iz celog regiona - rekao je ovom prilikom generalni direktor Tikveša Igor Ilievski.

Vinarija Tikveš svake godine osvaja više od 50 nagrada i dobija velike pohvale od svetski poznatih kritičara i kao i medalje na većinim vinskim takmičenjima, čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije kako u zemlji tako i u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...