Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Tikveš vina osvojila pet medalja

Na najvećem prolećnom vinskom takmičenju u Nemačkoj Mundus Vini svih pet prijavljenih vina iz vinarije Tikveš osvojila su medalje, 3 zlatne i 2 srebrne. Ove godine, zlatne medalje na prestižnom vinskom takmičenju osvojila su crvena vina Vranec Special Selection i Barovo berba 2015. kao i "Domaine Lepovo Pinot Noir" iz berbe 2014. Nagrađeni sa srebrom medaljom su crveno vino Cabernet Franc Special Selection i belo vino Domaine Lepovo Chardonnay, oba iz berbe 2016. godine. Kada je reč o regionu, pored pet medalja za vina vinarije Tikveš na ovom takmičenju nagrađena su još četiri vina iz Makedonije, isto toliko sa poreklom iz Hrvatske, kao i dva vina iz Srbije.

- Srećni smo i ponosni na ovaj uspeh naših vrhunskih vina. Broj i kvalitet dobijenih medalja, kao i činjenica da su pobedila u izuzetno obimnoj i oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, jasno pokazuje da u regionu imamo vodeći položaj i još jednom potvrđujemo našu reputaciju kao najreprezentativnijeg proizvođača autentičnih vrhunskih vina iz celog regiona - rekao je ovom prilikom generalni direktor Tikveša Igor Ilievski.

Vinarija Tikveš svake godine osvaja više od 50 nagrada i dobija velike pohvale od svetski poznatih kritičara i kao i medalje na većinim vinskim takmičenjima, čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije kako u zemlji tako i u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Share