Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvoren novi koncept - Lorca Design House

U jednom od najstarijih delova Beograda, Kosančićevom vencu sinoć je otvoren novi koncept -Lorca Design House. Na svečanom otvaranju, osnivač Lorca Design House koncepta Elena Karaman Karić ugostila je svoju porodicu i brojne prijatelje, a iznenađenje večeri bila je holivudska zvezda Džejmi Foks.  

Lorca Design House je koncept koji na najslikovitiji način dočarava frazu „iz prirode za nas“. U restauriranoj kući danas se nalazi novi koncept koji čini Lorca design showroom, u kom se prodaje nameštaj vrhunske izrade i visoke energetske vrednosti i Lorca organska prodavnica, koja nudi različite proizvode direktno sa farme lokalnih proizvođača i kozmetiku organskog porekla sa svih meridijana. Posebno mesto u samom konceptu zauzima Mandala, restoran organske hrane na biljnoj bazi. Za obuku kuvara i kreiranje koncepta jelovnika za restoran bio je zadužen je Čad Sarno, koji je jedan od najpoznatijih svetskih kuvara hrane na biljnoj bazi. 

-Počastvovan sam što sam mesecima unazad vredno radio sa mojim dragim prijateljima Elenom i Jugoslavom Karićem na stvaranju restorana Mandala. Ovde ćete naći pažljivo odabran izbor srpskih tradicionalnih jela sa zdravim tvistom, uz mnoga internacionalna jela napravljena pretežno od namirnica biljnog porekla koja u restoran stižu direktno sa lokanih farmi - rekao je Sarno, inače uspešan kuvar i autor bestseler knjige o kulinarstvu Crazy, Sexy Kitchen.

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...