Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvoren novi restoran u Beton hali

U poznatom restoranskom kvartu u gradu, Beton hali, otvoren je novi restoran - Cafe Lavash. U ambijentu se susreće beogradski šmek sa duhom Bliskog istoka, a enterijer potpisuje Antoban, dizajn studio iz Istanbula. Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način. 

- Otvorili smo restoran sa željom da ponudimo moderan način da se uživa u balkanskoj tradiciji. Mesto gde ćete u vrhunskom ambijentu moći da slušate tradicionalne zvuke i da jedete naša jela na koja ste navikli, kao i jela iz Turske i Bliskog Istoka, ali spremljene na moderan način – izjavila je Biljana Frlog, marketing i PR menadžer restorana Cafe Lavas i dodala:

- Reč Lavash je jermenskog porekla i u zemljama Azije i Bliskog Istoka od davnina označava tanku lepinjicu koja se pravi od pšeničnog brašna. Svaka od zemalja je unela u recept nešto svoje i neretko su turistička atrakcija mnogih destinacija upravo žene tradicionalno obučene koje pred turistima na ogromnim plehovima mese lavash.

U ponudi Cafe Lavasha su i neka nekonvencionalna jela poput Mevale, mlevene jagnjetine i junetine sa pirotskim kačkavaljem, Kibbeh Nayyeh, libanski tartar od junećeg filea, bulgur pšenicom, svežom nanom, ljutom paprikom, crvenim lukom i uljem od tartufa. Hedonistički izazov upotpunjuju i sve vrste ćevapa sa naših prostora i jela koja svi veoma dobro poznajemo.

Restoran se i ponosi velikim izborom pivskih etiketa koje mogu da zadovolje i najprobirljivije ljubitelje ovog zlatnog pića. Tu su sve marke piva koje volite i prepoznajete, ali i duga lista „craft“ piva koja će vas osvojiti novim aromama i ukusima.

 

Share