Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvoren novi restoran u Beton hali

U poznatom restoranskom kvartu u gradu, Beton hali, otvoren je novi restoran - Cafe Lavash. U ambijentu se susreće beogradski šmek sa duhom Bliskog istoka, a enterijer potpisuje Antoban, dizajn studio iz Istanbula. Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način. 

- Otvorili smo restoran sa željom da ponudimo moderan način da se uživa u balkanskoj tradiciji. Mesto gde ćete u vrhunskom ambijentu moći da slušate tradicionalne zvuke i da jedete naša jela na koja ste navikli, kao i jela iz Turske i Bliskog Istoka, ali spremljene na moderan način – izjavila je Biljana Frlog, marketing i PR menadžer restorana Cafe Lavas i dodala:

- Reč Lavash je jermenskog porekla i u zemljama Azije i Bliskog Istoka od davnina označava tanku lepinjicu koja se pravi od pšeničnog brašna. Svaka od zemalja je unela u recept nešto svoje i neretko su turistička atrakcija mnogih destinacija upravo žene tradicionalno obučene koje pred turistima na ogromnim plehovima mese lavash.

U ponudi Cafe Lavasha su i neka nekonvencionalna jela poput Mevale, mlevene jagnjetine i junetine sa pirotskim kačkavaljem, Kibbeh Nayyeh, libanski tartar od junećeg filea, bulgur pšenicom, svežom nanom, ljutom paprikom, crvenim lukom i uljem od tartufa. Hedonistički izazov upotpunjuju i sve vrste ćevapa sa naših prostora i jela koja svi veoma dobro poznajemo.

Restoran se i ponosi velikim izborom pivskih etiketa koje mogu da zadovolje i najprobirljivije ljubitelje ovog zlatnog pića. Tu su sve marke piva koje volite i prepoznajete, ali i duga lista „craft“ piva koja će vas osvojiti novim aromama i ukusima.

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...