Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hotel koji ima privatni okean

 

Sanya Edition je novootvoreni hotel na Hainan ostrvu u Kini, nastao u saradnji sa hotelskom kompanijom Marriott International. Osnivač ovog butik hotela je Ian Schrager, a brend koji stoji iza hotela je Edition. Hotel je okružen tropskim zelenilom i inspirisan je morem, a u okviru hotela je i “privatni okean” koji je uokviren nizom građevina s pogledom na Južno kinesko more. Održavanje okeana na 20.000 kvadratnih metara podrazumeva svakodnevno ispumpavanje 10 miliona litara vode, koja se reciklira na svaka 32 sata. Pored okeana, hotel poseduje i sopstvenu šumu za meditaciju, kameni zid za penjanje, privatni autodrom i kućicu na drvetu. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...