Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sutra počinje kategorizacija restorana!

 

Budući da od 2010. godine restorani nisu obuhvaćeni obaveznom kategorizacijom, Hores je preuzeo inicijativu za izradu Pravilnika o standardima za kategorizaciju restorana. U procesu izrade pravilnika Hores se vodio Mišlenovim standardima za restorane. Tako je na 49. Skupštini Horesa usvojen predlog Pravilnika o standardima kategorizacije restorana. Pravilnikom je predviđeno da se restorani kategorišu sa jednom do pet zvezdica. Kada je reč o kriterijumima, Pravilnik sadrži uslove koji se tiču Uređenja i opreme i Usluge. Sadrži obavezne i izborne elemente, a svaki izborni element ima svoju vrednost izraženu brojem bodova. Pravilnikom je propisan minimalan broj bodova koji mora biti ispunjen za određenu kategoriju, i kreće se od 19 za najnižu, do 30 za najvišu.

 

Predviđeno je, kako kažu iz Horesa, da se kategorizacija restorana sprovodi na dobrovoljnoj osnovi od 1. februara 2017. Postupak sprovođenja kategorizacije je u nadležnosti Horesa. Rešenje o kategoriji dodeljuje se na 3 godine. 

 

Detaljnije objašnjenje o uslovima za kategorizaciju restorana, pronađite na linku http://bit.ly/2kmTwNp

 

 

Share

Najnovije vesti


Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurke



Strauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh



Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.



Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...



Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju.