Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sutra počinje kategorizacija restorana!

 

Budući da od 2010. godine restorani nisu obuhvaćeni obaveznom kategorizacijom, Hores je preuzeo inicijativu za izradu Pravilnika o standardima za kategorizaciju restorana. U procesu izrade pravilnika Hores se vodio Mišlenovim standardima za restorane. Tako je na 49. Skupštini Horesa usvojen predlog Pravilnika o standardima kategorizacije restorana. Pravilnikom je predviđeno da se restorani kategorišu sa jednom do pet zvezdica. Kada je reč o kriterijumima, Pravilnik sadrži uslove koji se tiču Uređenja i opreme i Usluge. Sadrži obavezne i izborne elemente, a svaki izborni element ima svoju vrednost izraženu brojem bodova. Pravilnikom je propisan minimalan broj bodova koji mora biti ispunjen za određenu kategoriju, i kreće se od 19 za najnižu, do 30 za najvišu.

 

Predviđeno je, kako kažu iz Horesa, da se kategorizacija restorana sprovodi na dobrovoljnoj osnovi od 1. februara 2017. Postupak sprovođenja kategorizacije je u nadležnosti Horesa. Rešenje o kategoriji dodeljuje se na 3 godine. 

 

Detaljnije objašnjenje o uslovima za kategorizaciju restorana, pronađite na linku http://bit.ly/2kmTwNp

 

 

Share