Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sutra počinje kategorizacija restorana!

 

Budući da od 2010. godine restorani nisu obuhvaćeni obaveznom kategorizacijom, Hores je preuzeo inicijativu za izradu Pravilnika o standardima za kategorizaciju restorana. U procesu izrade pravilnika Hores se vodio Mišlenovim standardima za restorane. Tako je na 49. Skupštini Horesa usvojen predlog Pravilnika o standardima kategorizacije restorana. Pravilnikom je predviđeno da se restorani kategorišu sa jednom do pet zvezdica. Kada je reč o kriterijumima, Pravilnik sadrži uslove koji se tiču Uređenja i opreme i Usluge. Sadrži obavezne i izborne elemente, a svaki izborni element ima svoju vrednost izraženu brojem bodova. Pravilnikom je propisan minimalan broj bodova koji mora biti ispunjen za određenu kategoriju, i kreće se od 19 za najnižu, do 30 za najvišu.

 

Predviđeno je, kako kažu iz Horesa, da se kategorizacija restorana sprovodi na dobrovoljnoj osnovi od 1. februara 2017. Postupak sprovođenja kategorizacije je u nadležnosti Horesa. Rešenje o kategoriji dodeljuje se na 3 godine. 

 

Detaljnije objašnjenje o uslovima za kategorizaciju restorana, pronađite na linku http://bit.ly/2kmTwNp

 

 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...