Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zabrana korišćenja mobilnih telefona u restoranima

 


Danas je gotovo nemoguće probati jelo u restoranu, a da ga pre toga niste fotografisali. Konobari se često šale sa gostima, pa ih, ako su primetili da su odmah “navalili” na hranu pitaju da li je sve u redu sa jelom, pošto ga nisu fotografisali. U to ime, u restoranu Tea Teras u Londonu, svoje mobilne telefone gosti ostavljaju u kutiji koja se drži pod ključem. Šifru za otključavanje kutije ne zna niko, pa ni osoblje. Kutiju vam neće otvoriti, ni za potrebe fotografisanja hrane! 

-Jednostavno želimo da vratimo dobre stare razgovore za vreme obroka – izjavila je Rouen Šuli, direktorka restorana i dodala:

- Često imamo goste, posebno porodice s decom, koje međusobno ne razgovaraju jer njihova deca vise na pametnim telefonima. 

 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.