Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Nagrade za Beograd i Skadarliju

Nagradu “Zlatna čaša gostoljublja”, u izboru turističkih oskara  - "Zlatno turističko srce", ove godine je osvojila Skadarlija, saopštio je Sacen International, međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva. Patrole ovog centra obišle su Barselonu, Nicu, Atinu, Veneciju, Prag, Portorož, Poreč, Dubrovnik, Herceg Novi, Budvu, Skadar, Ohrid, Đerdap i Beograd. Predsednik Sacen Internationala, Dragan Gligorijević, koji je i predvodio patrole, kako sam kaže, zadovoljan je kvalitetom zimske i letnje turističke sezone u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana. 

-Španija je ubedljivo najbolja na Mediteranu, dok je Venecija u potpunosti odbranila titulu najboljeg u primorskom turizmu regiona. Ohrid je šampion u organizaciji kulturnih događaja, Istra u vinskom turizmu, Budva u masovnom turizmu regiona, a Đerdap u etno-ekološkom turizmu – nabrojao je Gligorijević dobitnike ovogodišnjih nagrada. 

-Skadarlija u Beogradu je najgostoljubivije turističko mesto regiona. Opatija vodi u banjsko-zdravstvenom turizmu, dok je Banjaluka najbolja u kontinentalnom turizmu. 

 

Osim turističkih nagrada, Sacen International je dodelio priznanje za “Viteza kulinarstva u 2016.” Nagradu je osvojio Mića Stojanović, tvorac Karađorđeve šnicle..

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...