Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Prvo za Lejdi Gagu, pa za osoblje Sakure!

Suši ili sveže meso sa gratinirom od japanske limete, soja sosom i ikrom od lososa, brancin „usuzukuri“ ili bakalar iz Japanskog mora, od sada vam u Sakuri poslužuje osoblje u uniformama svetskog modnog dizajnera poreklom iz Srbije, Marka Mitanovskog. Njegove modele nosila je i Lejdi Gaga.  

- Inspiraciju sam pronašao u istočnjačkom folkloru i filozofiji. U formi i detalju, preuzeo sam neke elemente tradicionalne japanske nošnje. Takođe sam hteo da ilustrujem strogost i disciplinu istoka i u izrazu ga prenesem na uniforme – rekao je Marko Mitanovski.

Uniforme kreirane za osoblje u potpunosti se uklapaju u koncept restorana koji predstavlja neobičan spoj tradicionalnog i modernog. 

- Misija restorana Sakura jeste da pomera granice i da svojim gostima uvek pruža nešto više. Pored beskompromisnog kvaliteta namirnica, koji je na prvom mestu, veliku pažnju poklanjamo prezentaciji koja se ogleda u izgledu restorana i osoblja. To nas je i navelo na saradnju sa jednim od naših najkreativnijih dizajnera, Markom Mitanovskim – izjavila je Biljana Frlog, PR menadžerka restorana Sakura i dodala: 

 - Ponosni smo na dodatnu vrednost koju naši gosti dobijaju i na činjenicu da će uz gastronoskomski, sada imati i poseban vizuelni doživljaj. 

Share