Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Gastro takmičenje Bocuse d' Or slavi trideseti rođendan

 

Na svetskom gastronomskom takmičenju Bocuse d' Or održanom u Lionu, u Francuskoj svoje kulinarske veštine odmerila su 24 kuvara iz različitih zemalja. Kuvarski tim iz Amerike osvojio je prvo mesto, dok se tim iz Norveške i Islanda našao na drugom i trećem mestu. Ovo takmičenje u 2017. slavi trideseti rođendan, a osim duge tradicije, poznato je i po konstantnom uvođenju inovacija. Ove godine jelo od ribe zamenjeno je vegetarijanskim, dok je domaći trgovinski lanac Metro Cash&Carry preuzeo ulogu  zvaničnog dobavljača. Za potrebe pripreme jela bez mesa napravljena je mini pijaca sa 146 artikala: voće, povrćem žitarice, semenke i pasulj. 

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo dugoročni partner Bocuse d'Or i što imamo priliku da podržimo učesnike tokom zahtevnih takmičarskih dana - istakao je Filip Palazzi, operativni partner za Francusku, Španiju i Portugal i dodao: 

-Metro je poznat po visokom kvalitetu i svežini asortimana, ali i po ulozi koju ima u promovisanju inovacija u sektoru gastronomije. Stoga smo izuzetno srećni što smo partner vegetarijsnkog jela koje je prvi put uvedeno u 30 godina dugoj tradiciji takmičenja.

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.