Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Gastro takmičenje Bocuse d' Or slavi trideseti rođendan

 

Na svetskom gastronomskom takmičenju Bocuse d' Or održanom u Lionu, u Francuskoj svoje kulinarske veštine odmerila su 24 kuvara iz različitih zemalja. Kuvarski tim iz Amerike osvojio je prvo mesto, dok se tim iz Norveške i Islanda našao na drugom i trećem mestu. Ovo takmičenje u 2017. slavi trideseti rođendan, a osim duge tradicije, poznato je i po konstantnom uvođenju inovacija. Ove godine jelo od ribe zamenjeno je vegetarijanskim, dok je domaći trgovinski lanac Metro Cash&Carry preuzeo ulogu  zvaničnog dobavljača. Za potrebe pripreme jela bez mesa napravljena je mini pijaca sa 146 artikala: voće, povrćem žitarice, semenke i pasulj. 

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo dugoročni partner Bocuse d'Or i što imamo priliku da podržimo učesnike tokom zahtevnih takmičarskih dana - istakao je Filip Palazzi, operativni partner za Francusku, Španiju i Portugal i dodao: 

-Metro je poznat po visokom kvalitetu i svežini asortimana, ali i po ulozi koju ima u promovisanju inovacija u sektoru gastronomije. Stoga smo izuzetno srećni što smo partner vegetarijsnkog jela koje je prvi put uvedeno u 30 godina dugoj tradiciji takmičenja.

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...