Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zatvara se Mikser House!

 

Osnivači kulturne organizacije Mikser i vlasnici Mikser House-a, Maja i Ivan Lalić objavili su danas da će od 1.maja 2017. zatvoriti Mikser House u Savamali. 

- Nakon pet godina života i rada u Savamali, kulturna organizacija Mikser objavljuje da početkom maja zatvara kulturni centar Mikser House, u Karađorđevoj 46, pokreće inicijativu za njegovo trajno preseljenje na donji Doćol, ali i širi svoje aktivnosti u regionu otvaranjem Mikser House-a u Sarajevu u avgustu 2017. godine – kažu Maja i Ivan Lalić. 

Mikser House je za pet godina svog postojanja u Savamali ugostio više od milion ljudi, a odlukom uprave kuće zatvara se 1. maja 2017 godine. Razlozi za ovu odluku leže u izuzetno nepovoljnom ugovoru koji kulturna organizacija Mikser ima sa privatnom kompanijom, vlasnikom zgrade. Nemogućnost dobijanja dugoročnog, stabilnog ugovora kao i kontinuirano povećanje mesečne zakupnine prostora učinili su poslovni model Mikser House-a u Savamali potpuno neodrživim.

- Mikser House nikada nije primio nijednu dotaciju od grada i države. Ponosni smo na činjenicu da smo potpuno sami promovisali model društvenog i kreativnog preduzetništva kao ozbiljnu supstituciju modela državnog finansiranja kulture i dokazali da kreativni sektor može biti katalizator društvenog, ekonomskog i urbanog razvoja čitavog dela grada – objašnjavaju osnivači Miksera. 

Kulturna organizacija Mikser najavljuje migraciju „Mikser festivala 2017“ iz Savamale na donji Dorćol, u industrijski kompleks „IMK – Industrija metalnih konstrukcija“, koji će se održati od 25. do 28. maja 2017. godine. 

 

Share