Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Budvanski hotel Park pred stečajem?

Čuveni budvanski hotel Park mogao bi da završi u stečaju. Naime, bankrot preti Epstursu, firmi kojoj ovaj objekat pripada. Konačnu odluku je li opravdano proglasiti stečaj, Privredni sud u Beogradu će doneti krajem februara. Proceduru je prošle godine pokrenulo Ministarstvo privrede. Kao razlog su naveli nemogućnost plaćanja i krašenje odredaba Zakona o privatizaciji.

- Stečajni razlozi su trajnija nesposobnost plaćanja. Prema podacima Narodne banke Srbije, ovo društvo je u blokadi od septembra 2014. godine. Ukupan iznos blokade trenutno je 74,65 miliona dinara. Ispunili su i uslov iz Zakona o privatizaciji jer ne obavljaju delatnost u periodu dužem od šest meseci. Ideja je da se proda iz stečaja - objašnjavaju u Ministarstvu privrede.

Direktor Epstursa Željko Babić, međutim, uveren je da bi stečaj značio štetu i za njih i za vlasnika preduzeća. One je rekao da zbog loše kontrole i neodgovornog poslovanja u prošlosti, preduzeće  dovedeno u glib, ali ima potencijala da se izvuče. Takođe je naveo da duguju ukupno 3 miliona evra, pola poreznicima Crne Gore i Srbije, a pola dobavljačima. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...