Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sajam gastronomskih inovacija

 

Deveti međunarodni sajam gastronomije, hotelske ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija – Hotel&Gastroteh održava se od 22. do 26. februara u Zagrebu. Na sajmu će se predstaaviti najznačajnije hrvatske kompanije iz HoReCa sektora, ali i brojni strani izlagači. U okviru ove manifestacije biće organizovane edukativne prezentacije, radionice i degustacije, kao i znanja i veštine učenika, budućih kuvara i poslastičara Ugostiteljsko turističke škole iz Zagreba. Posetioci će biti u prilici da prisustvuju Pizza show-u koji podrazumeva prezentaciju celokupnog procesa pripeme najfinijih pica. Osim toga, prisutni će moći i da degustiraju hrvatske autohtone proizvode, eko hranu, kolače, pršut, sir, med...

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...