Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pola pivo, pola vino

 

KlosterneuBiera je novi proizvod na tržištu koji predstavlja kombinaciju vina i piva. Dobijen je mešanjem ječmenog slada i grožđa i fermentisanjem sa vinskim i pivskim kvascem. Proizvod je deklarisan kao kraft pivo, a hrana koja najbolje ide uz ovo grožđano pivo je sir, goveđe pečenje, svinjetina s povrćem i renom i ragu od divljači. Pije se na temperaturi od osam do deset stepeni. Proizvela ga je vinarija Klosterneuburg u saradnji sa poznatom austrijskom pivarom Ottakringer. 

 

Share

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.