Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pola pivo, pola vino

 

KlosterneuBiera je novi proizvod na tržištu koji predstavlja kombinaciju vina i piva. Dobijen je mešanjem ječmenog slada i grožđa i fermentisanjem sa vinskim i pivskim kvascem. Proizvod je deklarisan kao kraft pivo, a hrana koja najbolje ide uz ovo grožđano pivo je sir, goveđe pečenje, svinjetina s povrćem i renom i ragu od divljači. Pije se na temperaturi od osam do deset stepeni. Proizvela ga je vinarija Klosterneuburg u saradnji sa poznatom austrijskom pivarom Ottakringer. 

 

Share

Najnovije vesti


U Zagrebu se otvara InterContinental

Mišković je već počeo da razgleda potencijalne lokacije za otvaranje hotela.



Apatinska pivara prikupila 750.000 čepova

Prikupljeni zatvarači uručeni su predsedniku Udruženja Zoranu Martinovu, a celokupni prihod od prodaje sakupljenih čepova koristiće se za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.



Stih vredniji od novca

Danas se u gradovima širom Srbije obeležava Svetski dan poezije.



Srebro za Chardonnay Special Selection

Na najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina Chardonnay du Monde održanom u Francuskoj, Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikveš berba 2016. osvojilo je srebrnu medalju.



Danas je dan za Ukuse Francuske

U Beogradu, u ukusima francuske gastronomije gosti će moći da uživaju u restoranima: Casa Nova, Enso, Franš, Homa, Kalemegdanska terasa, Klub književnika, Madera, Na ćošku, Oxalis, Žabar, Voulez-vous, The Square i na splavu Play.