Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  ISM: Izlagači iz preko 70 zemalja su predstavili inovacije

Sa preko 1600 izlagača iz 70 zemalja, ISM je jedan od najvećih sajmova trgovine u kategoriji slatkiša i grickalica. Ove godine, švajcarske kompanije su iskoristile priliku da predstave veliki izbor novih proizvoda. Pored individualnih izlagača poput brendova Chocolat Camille Bloch, Kagi, Kambly i Ricola, dvanaest švajcarskih kompanija će nastupiti zajedno kao Swiss Pavillion u hali 4.2. Sajam se održava u Nemačkoj, u Kelnu, od 29. januara do 1. februara 2017. godine.

Na sajmu će se naći specijaliteti inspirisani uličnom hranom – praline, punjene čokolade, liker čokoladice, nugat slatkiši i slično. Inspirisani internacionalnom hranom koja se prodaje na festivalima, inovativni slatkiši kombinuju neobične začine poput karija.

Poslastice u obliku karamel štapića, prelivene su čokoladom i punjene karamel nadevom. Interesantna punjenja su i sa ukusom espresso kafe ili kakaa.

Proizvodi koji će biti u centru pažnje na predstojećem sajmu su veganske čokoladice, raznih oblika i ukusa. Ipak, najveće interesovanje vlada za onima koje su sačinjene od svega tri sirova sastojka.

Velika potražnja vlada i za poslasticama za decu, koje su sačinjene od sušenog voća, bez dodatka šećera. One su proizvedene u Gani, u fabrici koja se nalazi blizu plantaža voća. Posebno je popularan čips od kokosa, začinjen čilijem, morskom solju, kiselom pavlakom ili medom.

Pored ostalih vrsta slatkiša, pažnju privlače i gume za žvakanje koje sadrže vlakna. Napravljene od korena cikorije, imaju pozitivne efekte na celokupno stanje organizma, a pritom su i sjajnog ukusa.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...