Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  ISM: Izlagači iz preko 70 zemalja su predstavili inovacije

Sa preko 1600 izlagača iz 70 zemalja, ISM je jedan od najvećih sajmova trgovine u kategoriji slatkiša i grickalica. Ove godine, švajcarske kompanije su iskoristile priliku da predstave veliki izbor novih proizvoda. Pored individualnih izlagača poput brendova Chocolat Camille Bloch, Kagi, Kambly i Ricola, dvanaest švajcarskih kompanija će nastupiti zajedno kao Swiss Pavillion u hali 4.2. Sajam se održava u Nemačkoj, u Kelnu, od 29. januara do 1. februara 2017. godine.

Na sajmu će se naći specijaliteti inspirisani uličnom hranom – praline, punjene čokolade, liker čokoladice, nugat slatkiši i slično. Inspirisani internacionalnom hranom koja se prodaje na festivalima, inovativni slatkiši kombinuju neobične začine poput karija.

Poslastice u obliku karamel štapića, prelivene su čokoladom i punjene karamel nadevom. Interesantna punjenja su i sa ukusom espresso kafe ili kakaa.

Proizvodi koji će biti u centru pažnje na predstojećem sajmu su veganske čokoladice, raznih oblika i ukusa. Ipak, najveće interesovanje vlada za onima koje su sačinjene od svega tri sirova sastojka.

Velika potražnja vlada i za poslasticama za decu, koje su sačinjene od sušenog voća, bez dodatka šećera. One su proizvedene u Gani, u fabrici koja se nalazi blizu plantaža voća. Posebno je popularan čips od kokosa, začinjen čilijem, morskom solju, kiselom pavlakom ili medom.

Pored ostalih vrsta slatkiša, pažnju privlače i gume za žvakanje koje sadrže vlakna. Napravljene od korena cikorije, imaju pozitivne efekte na celokupno stanje organizma, a pritom su i sjajnog ukusa.

Share

Najnovije vesti


Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurke



Strauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh



Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.



Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...



Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju.