Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  ISM: Izlagači iz preko 70 zemalja su predstavili inovacije

Sa preko 1600 izlagača iz 70 zemalja, ISM je jedan od najvećih sajmova trgovine u kategoriji slatkiša i grickalica. Ove godine, švajcarske kompanije su iskoristile priliku da predstave veliki izbor novih proizvoda. Pored individualnih izlagača poput brendova Chocolat Camille Bloch, Kagi, Kambly i Ricola, dvanaest švajcarskih kompanija će nastupiti zajedno kao Swiss Pavillion u hali 4.2. Sajam se održava u Nemačkoj, u Kelnu, od 29. januara do 1. februara 2017. godine.

Na sajmu će se naći specijaliteti inspirisani uličnom hranom – praline, punjene čokolade, liker čokoladice, nugat slatkiši i slično. Inspirisani internacionalnom hranom koja se prodaje na festivalima, inovativni slatkiši kombinuju neobične začine poput karija.

Poslastice u obliku karamel štapića, prelivene su čokoladom i punjene karamel nadevom. Interesantna punjenja su i sa ukusom espresso kafe ili kakaa.

Proizvodi koji će biti u centru pažnje na predstojećem sajmu su veganske čokoladice, raznih oblika i ukusa. Ipak, najveće interesovanje vlada za onima koje su sačinjene od svega tri sirova sastojka.

Velika potražnja vlada i za poslasticama za decu, koje su sačinjene od sušenog voća, bez dodatka šećera. One su proizvedene u Gani, u fabrici koja se nalazi blizu plantaža voća. Posebno je popularan čips od kokosa, začinjen čilijem, morskom solju, kiselom pavlakom ili medom.

Pored ostalih vrsta slatkiša, pažnju privlače i gume za žvakanje koje sadrže vlakna. Napravljene od korena cikorije, imaju pozitivne efekte na celokupno stanje organizma, a pritom su i sjajnog ukusa.

Share

Najnovije vesti


Meksikanci napravili najduži hot-dog na svetu

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan s hot-dogom dužine 325,56 metara.



PepsiCo predstavio preduzetnike koji su deo Nutrition Greenhouse inkubatora

Kompanija PepsiCo je predstavila 10 preduzetnika koji će biti deo druge generacije Nutrition Greenhouse inkubatorskog programa, kreiranog sa ciljem da neguje rast i razvoj brendova u nastajanju, a koji su usresređeni na zdravu ishranu i način...



Restoran Carska ohota izgoreo jutros

Na Adi Huji nešto posle četiri časa u potpunosti je izgoreo restoran Carska ohota. Srećom povređenih nije bilo.



Francuski chef Žoel Robušon preminuo

Žoel Robušon, slavni francuski chef, koji se u jednom trenutku imao više od 30 Mišlenovih zvezdica sa svojih dvadesetak restorana na tri kontinenta, umro je juče u svom domu u Ženevi u 73. godini. 



Jedinstveni svet porcelana

 U restoranu Iris New Balcan Cuisin, predstavljeno je čuveno italijansko Tognana posuđe. Prezentaciju noviteta za 2018. godinu održao je direktor HoReCa sektora u Tognana Porcellanes s.p.a. Marco Marocchi