Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Festival srpske rakije u Beogradu

Peti po redu festival srpske rakije, biće održan 16. i 17. decembra u holu Doma sindikata u Beogradu. Na festivalu će učestvovati 22 registrovana proizvođača iz cele Srbije, najavio je predsednik Grupacije proizvođača rakije Ivan Urošević.

Urošević je rekao da je Festival najznačajnija promotivna i turistička manifestacija u Srbiji, koja doprinosi popularizaciji domaćih voćnih rakija.

Posetioci će na ulazu moći da kupe vaučer u iznosu od 50 dinara za degustiranje rakije, a celokupan prihod od vaučera namenjen je za humanitarne svrhe.

Prošle godine festival je posetilo više od 20.000 posetilaca, a ove godine se zbog dobre medijske promocije očekuje još veći broj. U subotu, 17. decembra pojedine medijske ličnosti ocenjivaće ukus i kvalitet rakija. Najbolja po njihovom mišljenju biće nagrađena. Za razliku od prošlih godina, ove godine će biti ocenjivani uzorci rakija koji se zaista nalaze na rafovima prodavnica.

Organizatori Festivala su Nacionalna asocijacija proizvođača rakije Srbije Srpska rakija i Grupacija proizvođača rakije u Privrednoj komori Beograd koje okupljaju najkvalitetnije proizvođače rakije. Pokrovitelji su Ministarstvo trgovine i turizma, Turistička organizacija Srbije i Regionalna razvojna agencija Zlatibor, kao i organizator Privredna komora Beograd.

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.