Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hrana u najboljim restoranima na svetu

Objavljena je lista deset najboljih restorana na svetu. Na listi se našao restoran Savoy u Parizu, u kome degustacioni meni košta 390 evra, a prosečna cena za a la carte jela je 200 evra, bez pića.

Čak dva kultna restorana iz Tokija su dospela na ovu listu: Kyo Aji i Kyubey, čiji je suši proglašen za veoma povoljan, majući u vidu njegov izuzetan kvalitet.

Dva restorana iz Njujorka su sledeća na ovoj listi: riblji restoran Erika Riperta, Le Bernardin i Jean-Georges koji se nalazi u Trampovoj kuli.

Italijanski Osteria Francescana u Modeni našao se čak na trećem mestu na ovoj listi, ne samo zbog svojih inovativnih načina za korišćenje parmezana, već i duboke posvećenosti borbi protiv bacanja hrane.

Ova čuvena lista nastala je kombinacijom najboljih svetskih vodiča, ugostiteljskih magazina i internet sajtova koji se bave analizom i preporukom najboljih restorana na svetu.

Share