Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hrana u najboljim restoranima na svetu

Objavljena je lista deset najboljih restorana na svetu. Na listi se našao restoran Savoy u Parizu, u kome degustacioni meni košta 390 evra, a prosečna cena za a la carte jela je 200 evra, bez pića.

Čak dva kultna restorana iz Tokija su dospela na ovu listu: Kyo Aji i Kyubey, čiji je suši proglašen za veoma povoljan, majući u vidu njegov izuzetan kvalitet.

Dva restorana iz Njujorka su sledeća na ovoj listi: riblji restoran Erika Riperta, Le Bernardin i Jean-Georges koji se nalazi u Trampovoj kuli.

Italijanski Osteria Francescana u Modeni našao se čak na trećem mestu na ovoj listi, ne samo zbog svojih inovativnih načina za korišćenje parmezana, već i duboke posvećenosti borbi protiv bacanja hrane.

Ova čuvena lista nastala je kombinacijom najboljih svetskih vodiča, ugostiteljskih magazina i internet sajtova koji se bave analizom i preporukom najboljih restorana na svetu.

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...