Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hrana u najboljim restoranima na svetu

Objavljena je lista deset najboljih restorana na svetu. Na listi se našao restoran Savoy u Parizu, u kome degustacioni meni košta 390 evra, a prosečna cena za a la carte jela je 200 evra, bez pića.

Čak dva kultna restorana iz Tokija su dospela na ovu listu: Kyo Aji i Kyubey, čiji je suši proglašen za veoma povoljan, majući u vidu njegov izuzetan kvalitet.

Dva restorana iz Njujorka su sledeća na ovoj listi: riblji restoran Erika Riperta, Le Bernardin i Jean-Georges koji se nalazi u Trampovoj kuli.

Italijanski Osteria Francescana u Modeni našao se čak na trećem mestu na ovoj listi, ne samo zbog svojih inovativnih načina za korišćenje parmezana, već i duboke posvećenosti borbi protiv bacanja hrane.

Ova čuvena lista nastala je kombinacijom najboljih svetskih vodiča, ugostiteljskih magazina i internet sajtova koji se bave analizom i preporukom najboljih restorana na svetu.

Share

Najnovije vesti


Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije NectarCoca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola. Godina u znaku Mujen Lux-a

Apart hotel MujEn Lux sa Kopaonika dobitnik je prestižne nagrade ZLATNA AMFORA za najuspešniji planinski kompleks u planinskim centrima Srbije koji tradicionalno dodeljuje revija YU Travel.