Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zabavni park sa temom gastronomije

Sledeće godine u Bolonji, biće otvoren zabavni park koji će kao glavnu temu imati hranu. Ovaj novi projekat nastao je kao delo Eataly – italijanskog lanca prodavnica, koje su u vlasništvu Marija Batalija i Džoa Bastianiča, a zvaće se FICO Eataly World.

Pored očigledne pogodnosti uživanja u hrani, ovaj park će nuditi i edukativne programe svojim gostima, gde će oni na prostranstvu od 20 hektara moći da nauče nešto o pripremi i poreklu hrane u kojoj uživaju. Deo parka će biti voćnjaci, pašnjaci i bašte, kao i 25 restorana i 40 radionica. U ovom parku će postojati 500 tricikala u jarkim bojama za odrasle osobe, koji će biti opremljeni korpama za kupovinu, prvi te vrste u svetu.

Deo ovog parka će biti i prostor za ispašu, gde će posetioci moći da vide devet sorti krava, pet sorti svinja, pet sorti koza i ovaca, kao i zečeve, guske i kokoške.

Jedan od tri bara koji će biti deo ovog parka nudiće isključivo italijanska pića i koktele. Deo ovog kompleksa će biti i hotel, namenjen svim gostima koji žele da provedu više od jednog dana ovde.

Planirano je da park bude otvoren do 2018. godine.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...