Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zabavni park sa temom gastronomije

Sledeće godine u Bolonji, biće otvoren zabavni park koji će kao glavnu temu imati hranu. Ovaj novi projekat nastao je kao delo Eataly – italijanskog lanca prodavnica, koje su u vlasništvu Marija Batalija i Džoa Bastianiča, a zvaće se FICO Eataly World.

Pored očigledne pogodnosti uživanja u hrani, ovaj park će nuditi i edukativne programe svojim gostima, gde će oni na prostranstvu od 20 hektara moći da nauče nešto o pripremi i poreklu hrane u kojoj uživaju. Deo parka će biti voćnjaci, pašnjaci i bašte, kao i 25 restorana i 40 radionica. U ovom parku će postojati 500 tricikala u jarkim bojama za odrasle osobe, koji će biti opremljeni korpama za kupovinu, prvi te vrste u svetu.

Deo ovog parka će biti i prostor za ispašu, gde će posetioci moći da vide devet sorti krava, pet sorti svinja, pet sorti koza i ovaca, kao i zečeve, guske i kokoške.

Jedan od tri bara koji će biti deo ovog parka nudiće isključivo italijanska pića i koktele. Deo ovog kompleksa će biti i hotel, namenjen svim gostima koji žele da provedu više od jednog dana ovde.

Planirano je da park bude otvoren do 2018. godine.

Share

Najnovije vesti


Legendarni Green Velvet stiže u Hangar

Izgleda da je Lovefest ove godine odlučio da ne prestaje sa iznenađenjima sve do avgusta i dvanaestog izdanja čuvenog festivala iz Vrnjačke Banje.Svi bi da rade u Hiltonu

Krajem decembra, među ugostiteljima u Beogradu, pored dočeka Nove godine, glavna tema bila je “posao u beogradskom Hiltonu”.Znate li šta je EU Cappuccino indeks?

Novi indeks pod nazivom EU Cappuccino rangira države članice Evropske unije na osnovu toga koliko građane košta kafa s mlekom.Rekordan broj turista u Skadarliji

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.Hotel Game of Trones

Za malo više od tri meseca, fanovi serije Game of Trones biće u prilici da praktično žive u svojoj omiljenoj seriji.