Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Takmičenje za najbolju srpsku kobasicu

 

Takmičenje za najbolju srpsku kobasicu od mesa sa domaćih farmi zakazano je za 23. decembar 2016. Takmičenje je organizovano u saradnji sa Savetom tehnologa industrije mesa u Beogradu, i po unapred definisanoj metodologiji i okvirnim uslovima tehnološkog postupka. Naime, proizvodnja srpske kobasice će trajati od 12. do 22. decembra, dok će dan kasnije takmičari dostavljati proizvode na procenu komisiji u Institut za higijenu i tehnologiju mesa u Beogradu. Stručnu komisiju činiće predstavnici državnih organa i institucija: Institut za higijenu i tehnologiju mesa, FINS, Fakultet veterinarske medicine, Poljoprivredni fakultet, Tehnološki fakultet, Vojska Srbije i tehnolozi iz privrednih društava koja učestvuju u takmičenju. Sve faze takmičenja aktivno će pratiti i promovisati Centar za komunikacije Privredne komore Srbije.

Share