Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hrana: 8 najvećih trendova u 2017.

Magazin Whole Foods, objavio je svoja predviđanja za najveće trendove koji će dominirati u industriji hrane, predstojeće godine. Eksperti koji su radili listu, zaduženi su za praćenje potrošačkog ponašanja i kupovinu hrane. Oni su indentifikovali ovih osam trendova:

Prirodni tonici

Tonici napravljeni od različitog lekovitog bilja imaju korene u alternativnoj medicini, a steći će veliku popularnost u 2017. godini. Najpopularniji sastojci trenutno su bosiljak, kurkuma, jabukovo sirće i slično.

Proizvodi od kokosa

Jedan od najpopularnijih sastojaka u namirnicama u 2017. godini je kokos. Tortilje sa dodatkom kokosa, zaslađivači na bazi kokosa i kokosov čips biće među najpopularnijim proizvodima.

Ljubičasta hrana

Hrana ljubičaste boje, uključujući ljubičasti karfiol, krompir, kukuruz i asparagus, postaju mejnstrim naredne godine.

Nusproizvodi

Kompanije nalaze bolji način za iskorišćenje otpada. Bilo da je u pitanju ostatak pri proizvodnji grčkog jogurta, piva ili bilo kog drugog proizvoda, sada se pronalaze novi načini za iskorišćenje svih tih viškova pri proizvodnji. Tako na primer firma Eco Olea koristi vodu koja je ostatak nakon proizvodnje maslinovog ulja, za novu liniju sredstava za čišćenje.

Kreativni začini

Očekuje se sve veća potražnja za tahinijem od crnog susama, habanero džemom, melasom od narandže, pireom od crnog belog luka, džemom od šljiva sa čia semenkama, sosem od cvekle i slično. 

Alternativna pasta

Sve je više onih koji se umesto za klasičnu testeninu odlučuju za zamensku pastu, koja se pravi od biljnih sastojaka. Ovakva pasta pravi se od kinoe, sočiva, spiralizovanog povrća i morskih algi.

Jela za pripremu u rerni

Sveža jela koja su brzo gotova je ono što će se tražiti i naredne godine. Već oljušteno i naseckano povrće, zdrava pasta i sočivo, način su da se brzo i lako dođe do kuvanog i zdravog jela.

Japanska hrana

Ponzu, miso, Mirin, susamovo ulje, alge, kiseli krastavci u japanskom stilu i sirće od šljive, japanske su namirnice za kojima sad vlada pomama širom sveta.

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...